Nytt rum ny säng

Idag har vi haft en riktig fixardag hemma. Det började med att vi rensade ur hela det rosa rummet, därefter körde jag bort allt skräp till tippen, väl hemma igen började vi möblera rummet med bland annat den säng som Mia köpt för, typ, ett år sedan. Leonie blev så till sig när vi skruvade ihop den nya sängen att hon inte gjorde annat än for runt i rummet och skrek, ”Nånis säng, Nånis säng”, ord som hon varvade med, ”Nåni bygga, Nåni bygga”. Ha ha ha, hur gulligt som helst att se. Men charmigast av allt var när vi öppnade IKEA-paketet och tog fram bruksanvisningen. Då ryckte hon den ur händerna på oss, kastade sig på golvet och slog upp första sidan och begrundade den noga.

Så fort sängen börjat anta en rimlig skepnad sprang Nåni och hämtade sin kudde och ville hoppa upp i sin säng. En säng som ännu inte ens hade sängbotten. Med väl botten och madrass på plats var det nästan omöjligt att få bort henne från sängen för att kunna bädda den. När den väl var bäddad kändes det som om hon knappt kunde få nog av den. Hon hoppade upp i din, ropade efter kaninen och Cookie, kröp under täcket, ur sängen, tillbaka upp, kramade kaninen och så vidare. Precis hur gulligt som helst.

På kvällen åkte vi hem till Hans och Ingela för att åter se bröllopsfilmen, men denna gång med Karin och Stefan som ännu inte hade sett den. Det blev dessvärre lite sent för Leonie. Vi var inte hemma förrän nästan halv nio på kvällen och hon var inte i sin nya säng förrän nästan kvart i nio. Jag tänkte i vanlig ordning läsa saga för henne, men hon ville prompt ha mamma. Hård som jag är fick hon nöja sig med mig. Jag ger mig minsann inte i första taget. Nåväl, en spya senare var mamma inne och nattade och då gick det precis hur fint som helst att somna. Ack ja, ack ja, sade lappflickan (ett uttryck som min farmor sade väldigt ofta).

~ av Aktievinst på 11 december, 2010 @ 21:07.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: