Leonies första luciatåg – Nåni som tomte

Idag var det luciatåg på dagis och för första gången fick vi se lilla Nåni som tomte. Saligt söt sådan. Förutom att Mia och jag var där kom även morfar och farfar, och det var en minst sagt trevlig överraskning som nog varken Mia, jag eller Leonie hade förväntat oss.

När vi stegade in i rummet satt alla barnen som ljus i en halvcirkel. De flesta blev nog lite småchockade över att se hela tjocka släkten kliva in genom dörrarna varför de också satt kvar och såg förundrat på oss. Sedan började frökn… pedagogerna att sjunga och barnen föll snabbt in i visorna. Fast Nåni verkade dock mer intresserad av att prata med mamma än att sitta på stolen och göra gester med händerna. Fast när det var dags för, ”tipp tapp, tipp tapp” kunde hon inte hejda sig, utan sträckte livligt upp ett pekfinger åt gången.

Plötsligt slog det mig att vi kanske varit taskiga som valt en tomtedräkt åt Nåni. Fast efter att ha pratat med Mia förstod jag att hon tidigare, i affären, hållt upp både en tomtedräkt och en luciadräkt och låtit Nåni peka ut den hon gillade mest. Så det var kanske en sanktionerad kostym trots allt. Medan de flesta barnen sjöng och gjorde små tecken med händerna valde Leonie att fortsätta tjitt-tjatta med mamma. Mia försökte å sin sida att vrida Nåni så att hon skulle sitta mot de andra barnen, men förgäves. Hur som helst var det underbart att se de små barnen i sina fina dräkter.

Nåni var på det stora hela inte på sitt bästa humör, utan såg lite moloken ut över att inte få springa omkring som hon ville. Men när sångerna var slut och vi skulle börja fika blev det bättre fart på henne. Då sprang hon omkring och ville visa både farfar och morfar att hon kunde bygga tåg.

~ av Aktievinst på 13 december, 2010 @ 22:48.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: