Tomte på dagis – igen

Som jag skrev igår lät vi Nåni somna i tomtekostymen. Däremot tyckte vi nog att det var dags att sätta på riktiga kläder i morse. När Mia sa åt Leonie att vi skulle byta kläder hörde jag Leonie säga, ”Nej, tomte”!! Strax därefter skyndad hon sig bort och jag tänkte att hon nog försökte smita undan klädbytet genom att gömma sig bakom soffan. Men icke, istället sprang hon iväg och hämtade tomteluvan och kom genast tillbaka och ville ha hjälp att sätta den på sig. Sen insisterade hon på att hon skulle vara tomte idag igen. Ja, vad göra? Lika mycket som hon är charmig och gullig vill vi ju inte att personalen på dagis ska tro att vi är äckliga som aldrig byter kläder på henne… De skulle bara veta att vi dessutom lät henne sova i kläderna också. Jaja, det får passera för den här gången. Det blir INGEN tomte på dagis i morgon, det lovar jag.

Sedan jag kom hem på kvällen har vi sparkat boll, sparkat ballong, kittlat varandra och lekt  hoppla-hålla i soffan. Hoppla-hålla är en märklig lek som uppfanns av sig själv nästan. En gång när jag låg i soffan, på rygg, började Nåni hoppa på mig, på min mage. Då sa jag åt henne att vända sig med ryggen mot mig, och direkt när hon gjort det tog jag tag om höfterna på henne, gungade henne lite lätt upp och ned samtidigt som jag sa, ”hoppla hålla”, och vände henne raskt upp och ned, så att huvudet stannade väldigt nära mitt ansikte, och så sa jag ”buuuuu” och pussade henne. Först blev hon nog lite skraj, men det övergick snabbt till glädjetjut och sedan dess är det ”hoppla hålla” för hela slanten.

En annan grej är att hon tycker det är skitkul att bli kittlad. Om jag har börjat kittla henne och sedan slutar kan hon självmant dra upp tröjan och säga, ”killa, killa”, och brister hon ut i tokskratt när jag kittlar henne. Det händer också att hon själv hoppar på mig och trycker med sina små fingrar runt halsen samtidigt som hon skriker, ”killa, killa”… och även om det inte kittlar så mycket så brukar jag skratta högljutt.

Nu på kvällen badade Mia Nåni. Jag föreslog att de skulle ta fram den gamla badbaljan igen, som Nåni vägrat bada i på sistone. Trots viss vägran till en början hoppade hon i baljan och ville sedan aldrig komma ur den igen. När klockan var nästan halv åtta tvingade Mia upp henne och hon blev topp tunnor rasande. Men sånt är livet. Även tomtar måste sova då och då…

~ av Aktievinst på 14 december, 2010 @ 12:54.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: