En fasansfull nattning

I morgon har Mia tenta, och eftersom hon har tenta behöver hon plugga, vilket betyder att jag skulle natta Leonie. Inga konstigheter med det, om det inte vore för att Nåni har fått för sig att hon bestämmer vem som ska natta henne. Om hon fick välja tror jag att hon vill att jag läser sagor för henne, men att mamma sedan kommer in och löser av mig när det är dags att somna. Men så funkar det förstås inte.

En annan grej är att hon ofta skriker den andre förälderns namn så fort hon inte får som hon vill. Snacka om fasoner! Så kan vi inte ha det. Och visst låter det enkelt, bara att bestämma sig för hur man vill ha det och exekvera. Låt henne skrika, förr eller senare ger hon upp… definitivt ”senare” och inte en chans till ”förr”.

När vi i kväll hade läst alla böckerna två gånger tyckte jag det räckte och att det var dags för Nåni att sussa. Först började hon ropa efter mamma, sen började hon skrika efter mamma, därefter kom tjutet, de höga tonerna, de extrema tonerna, krokodiltårarna, hulkningarna och sen trodde jag det skulle komma en massa annat. Men det gjorde det inte. Till slut greppade hon tag om Cookie Monster och somnade. Det var faktiskt lite fasansfullt så ledsen hon blev. Men det går ju bara inte att låta henne bestämma hur nattningen ska gå till. Redan nu är det på gränsen till olidligt. Men det ska banne mig sägas att det inte är lätt att vara ”hård” mot henne. Jag trodde det skulle vara betydligt enklare att vara sträng, men så blev det alltså inte. Tvärtom är jag riktigt mjuk och mesig från och till.

Det blir nog en ”pappas flicka” av lilla Nåni en vacker dag. Man får väl trots allt hoppas det.

I morgon ska jag hämta Leonie. Mia kommer inte vara hemma från tentan förrän Nåni har somnat, så vi får en hel kväll tillsammans för första gången på länge. Det ska bli väldigt mysigt. Och förmodligen kommer det gå mycket lättare att natta henne när hon vet att mamma inte är hemma. Men det återstår förstås att se.

~ av Aktievinst på 20 december, 2010 @ 23:25.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: