Nyårsafton 2010

Idag har vi firat nyårsafton med syrran och Stefan. De hade även bjudit in en annan familj med ytterligare tre barn. Så det var åter fullt hus. Leonie hade jättekul och busade med alla. Till en början är hon som vanligt lite reserverad och vill gärna bli både buren och få borra in huvudet i halsen på den som bär henne. Efter ett litet tag brukar det dock släppa och hon far omkring som en skållad råtta. Ikväll var inget undantag.

Till förrätt åt vi toast skagen, till huvudrätt kalkon och till desert glass med kolasås. Det var på det stora hela en mycket god middag som kändes perfekt i sin komposition. Efter maten bjöd jag på det stora gaffeltricket vilket skapade en del förvånande miner.

När klockan blev mycket, ca 22, nattade vi henne. Hon hade förstås svårt att somna och det hjälpte inte heller till att grannarna började skjuta raketer och smällare långt före 12-slaget. Dock somnade hon till sist, men bara för att vakna ca 20 minuter innan tolvslaget. Typiskt… att få henne att somna om var inte heller att tänka på. Så medan alla andra gick ut med skumpan i handen och raketer under armen satt vi på sängen och försökte få Leonie att somna. När det var några minuter kvar till tolvslaget var det inte mycket annat att göra än att fira in det nya året, bara vi tre. Sammy, som också var med, hade just fått ett grisöra som avledningsmanöver för alla raketer, vilket också tycktes fungera utmärkt, om nu någon hade tvivlat.

När väl Leonie fick komma upp och se alla fyrverkerierna från mammas famn fanns det ingen återvändo. För det första tyckte hon det var hur häftigt som helst med alla färgsprakande kombinationer som dök upp ideligen. Själva smällarna verkade inte bekomma henne alls.

Efter de större avfyrningarna kom folket in i huset igen (jag hann ut en liten sväng för att ta ett par kort) och skålade med bubbel. Vi hade köpt med oss en flaska Moet som korkades upp. Däremot var jag inte alls så sugen på att dricka alkohol då jag kände mig rejält förkyld fortfarande, så det blev bara en liten smakklunk på den fina flaskan.

Vi åkte hem en timme senare och lade Leonie i vår säng. Där sov hon sött ända fram till 06:00. Tack och lov fick jag sovmorgon…

~ av Aktievinst på 31 december, 2010 @ 20:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: