Är lillebror på gång?

I dag har Mia nämnt att det känns lite annorlunda när hon får värkar. Jag kan ju inte förklara på vilket sätt och inte hon heller, utan bara lite annorlunda. Istället för att stråla ner mot fötterna strålar det lite från ryggen, typ. Nåja, det väsentliga är att vi har börjat tajma värkarna och det visar sig att snittet nu ligger på ca 6 minuter, vilket nära de 5 som gäller för att man ska åka in.

Nu har vi lagt oss i sängen och Mia oroar sig lite för att det skall bli förlossning i kväll. Hon har inte sovit så bra på sistone och skulle nog behöva vila upp sig lite inför en förlossning. Själv är jag lite ambivalent. 6 minuter är nära, men ändå kan det säkert dröja betydligt längre innan det är dags, och frågan är om inte åtminstone jag skall försöka sova ett par timmar innan det blir dags att åka någonstans.

Tankarna nu är att vi skall mäta värkarnas mellanrum i åtminstone en timmes tid så vi vet om det är dags att ringa in och förvarna BB att vi kan vara på gång. Eftersom de har lovat Mia lite omvårdnad kanske det är en bra idé. Mardrömmen just nu vore att det är fullt på Södra BB. Men dit är det fortfarande en liten stund kvar.

Leonie somnade ganska sent ikväll och jag undrar hur hon skulle känna det om hon vaknade och vare sig mamma eller pappa var hemma. Faktum är att Mia försökte förklara för Leonie, innan hon somnade, att Mormor kommer att komma hit när lillebror ska komma ut. Mamma och pappa kommer då vara hos doktorn. Det var ganska sött att lyssna på, åtminstone tills Leonie blev lite förtvivlad och sa, ”Mamma pappa hemma”. Sen somnade hon tvärt och sött. Nu sussar hon djupt och har förstås ingen aning om att lillebror kanske är på intågande.

Själv känner jag mig lite upprymd också. På ett sätt har man inte haft samma möjligheter att förbereda sig denna gång. Det finns ju alltid en liten krabat som kräver ständig uppmärksamhet, så det blir helt enkelt mindre tid över att bara sitta och prata med Mia om tiden som komma skall. Samtidigt känner man sig också betydligt mer förberedd på vad som komma skall denna gång.

Hur som helst ska det bli underbart att bli en familj på fyra personer och en hund.

~ av Aktievinst på 4 april, 2011 @ 21:07.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: