Pappa å Nåni

I natt har vi alla sovit lite illa. Viggo vaknade flera gånger, och lyckades väcka Leonie också. Tack och lov har det varit ganska lätt att få Leonie att somna om i och med att Viggo blir tyst så snart han får mat.

För att ge Mia och Viggo lite andrum har jag sysselsatt Leonie med att städa hela morgonen. Bland annat hjälpte lilla Nåni till med att torka golvet, något hon tyckte var väldigt roligt faktiskt.

Eftersom vi tänkte att Leonie ska få vara hemma dessa 10 dagar då även jag är hemma, för att inte känna sig bortstött eller så nu när Viggo kommit hit, har jag spenderat extra mycket tid med henne. Hon är med mig precis överallt. Det är nästan lite svårt att komma på vad man ska sysselsätta henne med. Till att börja med hade vi glömt Leonies tröja på dagis i går, så vi passade därför på att gå fram och tillbaka till dagis. Leonie fick hålla Sammys koppel. Men eftersom hon har lite svårt att hålla uppe kopplet knöt jag det runt midjan på henne istället. Därefter var det knappast Leonie som var ute och gick med Sammy, snarare tvärtom. Men det var gulligt att se. Inte minst för att Leonie blev så glad när hon fick gå en ”promenad” med Sammy.

Väl hemma igen passade jag på att uföra en massa trädgårdsarbete. Leonie har inte kunnat vara med och beskära träden, men hon har lekt i sandlådan, krattat löv och haft en massa annat bus för sig. Vi åkte även till tippen och slängde skräp, det tyckte Nåni var extra kul.

Därefter åkte vi till gör-det-själv-hallen och tvättade bilen. Detta måste varit dagens höjdpunkt att döma av Leonies förtjusning, åtminstone fram tills jag lyckades klämma hennes lilla finger när jag skulle hjälpa henne hålla i högtryckssprutan.

På kvällen duschade Leonie och jag. För första gången började hon ställa frågor om snoppen och det var lite jobbigare än jag trott att svara på frågorna. Jobbigare blev det när hon skulle rycka och dra i den…

Nu hoppas vi att natten blir lite smidigare än i går. Vore perfekt om Leonie kunde lära sig att sova igenom Viggos skrik.

~ av Aktievinst på 15 april, 2011 @ 21:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: