Lilla familjen

Viggo vaknar och skriker ofta, men det beror bara på att han är hungrig. Så snart han fått mat verkar han tystna och bli världens nöjdaste barn igen. Under tiden sysselsätter jag Leonie. I dag har vi t.ex. reparerat och spikat grinden. Leonie fick hamra, eller jag kanske borde skriva att hon tvingade mig att låta henne hamra genom att hota med de höga tonerna… Det är ganska kul att se hur nyfikenheten i små barn gör att de utvecklas så snabbt. De vill vara med precis överallt och göra precis det som man själv gör. Att hammaren sen är så tung att hon knappt kan slå med den spelar ingen roll. Allt tar minst tre gånger så lång tid nu mot för innan vi hade barn. Men det är samtidigt så himla kul. Jag ser det som kvalitetstid.

Ibland tänker jag att det här verkligen är den tid man ”bygger upp” sina barn. En process som aldrig tar slut antar jag.

Fördelen nu när Viggo kommit är att jag spenderar mycket mer tid med Leonie och att vi bondar jättehårt med varandra. Nackdelen är att jag inte ser lika mycket av Viggo eftersom vi försöker hålla oss borta lite grann för att ge Mia och Viggo utrymme och vila. Det är svårt att hålla båda barnen lugna inomhus. Då är det klart lättare att gå ut med Leonie och samtidigt få lite småfix gjort.

I dag åkte vi och köpte en stor hink på K-rauta som man kan ha som lövhink när man krattar. Därefter åkte vi till ICA och handlade. Leonie fick åka en rolig kundvagn med en liten bil fäst längst fram. Senare på dagen kom mormor över vilket alltid är en höjdpunkt i Leonies liv.

~ av Aktievinst på 16 april, 2011 @ 20:05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: