Leonie övar sig på att räkna

Inläggen kommer inte lika ofta längre. Det är anmärkningsvärt hur mycket mindre tid man har över nu. Först tyckte vi att Leonie tog all vår tid och man undrade hur man kunde tycka att man hade ont om tid innan man fick barn. Nu undrar man hur man kunde tycka det var jobbigt med bara ett barn. Nu är det riktigt mycket att göra…

Jag drillar Leonie hårt i att räkna. När farfar kom över senast hade han köpt med sig en bok åt Leonie. Boken handlar om dinosauriernas tid på jorden och den har snabbt blivit en favorit hos Leonie. Det enda som egentligen händer är att det dyker upp en mer dinosaurie för varje sida i boken. Självklart är tanken att man ska räkna dem alla. När väl boken är slut har 10 dinosaurier dykt upp.

Ibland blir det helt rätt, ibland blir det inte rätt. Men man märker att det fastnar mer och mer för varje gång vi upprepar övningen. Jag försöker över lag få Leonie att hela tiden räkna det mesta som korsar vår väg, vare sig det är dinosaurier eller spikar i en grind.

Viggo sover och äter. Han är hur lugn och snäll som helst, sålänge han får käk när han har beställt det. Väntar man för länge så låter inte skriken vänta på sig. Dock skall tilläggas att han är långt ifrån lika lättväckt som Leonie var. Han har inte haft något val och får väl vänja sig vid att Leonie skriker allt som oftast, oavsett om det är av ren besvikelse eller bara glädjetjut när hon leker. Ljud är det i alla fall precis överallt omkring henne. Dessutom skall jag i ärlighetens namn också tillägga att Viggos skrik inte alls kan mätas med de höga toner som Leonie gjorde ifrån sig från dag ett. Viggo gnäller mer än skriker. Dock ser han precis lika ledsen och besviken ut. Ibland darrar läpparna på honom när han är ledsen och det får förstås hjärtat att vrida sig en aning.

~ av Aktievinst på 29 april, 2011 @ 19:05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: