Leonie räknar skopor, Viggo sover

Som jag skrivit tidigare drillar jag Leonie i att räkna. T.ex. ropar jag på henne samtidigt som jag ska göra välling så att hon får räkna skoporna. Åter blir det ibland perfekt räknat, och ibland mindre perfekt. Men hon verkar i alla fall tycka det är lite roligt att räkna. Det har aldrig hänt att hon gått iväg eller sagt att hon INTE vill räkna. Jag tolkar det som att hon är väldigt intresserad av matte.

Även om det är för tidigt att säga något om Viggos sovrutiner så får man nog säga att det känns som om det går åt rätt håll. Till en början sov han mest hela tiden, små power naps, men nu verkar det kunna bli lite längre stunder. Tyvärr är det längsta sovstunden mitt på dagen. Kunde vi bara se till att det blev på natten vore allt frid och fröjd.

Som tur är har Leonie börjat sova lite tyngre. Det är ganska sällan som hon vaknar av Viggo och för det mesta somnar hon om väldigt snabbt igen. Själv sover jag som en stock. Nu när man får vara markservice 24 timmar om dygnet och ta hand om en liten tjej hela dagarna är krafterna helt slut när det är sovdags. Men det är nog också räddningen för att orka med ännu en dag.

Tanken har slagit mig att köpa en liten extramadrass och lägga i Leonies rum. Då kunde hon och jag sova i hennes rum. Men det har ännu stannat vid en tanke. Men förr eller senare måste vi nog vänja barnen att sova i egna rum, för jag tror inte sängen är bred nog för oss alla fyra…

~ av Aktievinst på 5 maj, 2011 @ 19:05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: