Midsommar med barnen

I dag vaknade vi alla ganska tidigt. Leonie har sovit lite sisådär på sistone, förmodligen beroende på att hon varit lite förkyld. Hon hostar och vaknar lätt av sin egen hosta. Tack och lov har vi inte behövt tampas med några fler kräkningar i alla fall.

Efter att ha gjort oss i ordning kom vi i alla fall iväg till Ingarö där vi tänkte fira midsommar med Hans och Ingela, samt Linda och hennes barn.

Planen för dagen var att äta lite lunch och sedan bege oss iväg till midsommarfirandet vid båtklubben på Ingarö. Barnen åt lite grillad korv medan vi vuxna åt sill och drack några nubbar. Leonie visade tendenser på att vara ganska trött varför vi bestämde oss för att få henne att sova, om än bara i 30 minuter, innan vi gick iväg.

Väl framme vid båtklubben visade det sig att vi kom precis i rättan tid. Midsommarstången skulle just resas. Viggo hade sovit i princip hela dagen och fortsatte att göra så även nu. Leonie däremot stod full av förundran och undrade nog varför midsommarstången var så otroligt stor. I stugen hade vi nämligen just gjort en midsommarstång som får sägas vara en miniatyr av den som nu restes framför våra ögon.

När väl midsommarstången var rest dröjde det inte länge innan spelmännen tog fram sina instrument och började spela. Alla som där rusade fram till stången och ställde upp sig för dans, inklusive Leonie, Mormor, Kevin och jag. Det blev en blandning av de flesta kända svenska sångerna. Jag försökte hänge med i några av visorna vilket väl gick gansak hyfsat. Leonie var inte helt med på noterna när vi höll varandra i händerna och dansade runt i en stor ring, dessutom sjungandes på ”små grodorna” ackompanjerade av allehanda små gester. Mormor lyckades dock rycka med Leonies danssinne så mycket att Leonie började se ut att trivas väldigt väl i ringen. Det dröjde inte länge innan Leonie gjorde sitt bästa för att efterapa alla gester och rörelser vi gjorde.

Titt som tätt kom det lite regnskurar. Ibland fick vi avbryta dansen för att söka skydd under något tak.
~ av Aktievinst på 24 juni, 2011 @ 22:47.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: