När Nåni var liten

Lilla Nåni har verkligen blivit väldigt stor på  bara ett par veckor. Helt plötsligt är det som om hon nästan kan prata helt i egen sak och faktiskt lyckas hon väldigt väl. Hon säger precis vad hon vill ha, vad hon vill göra, vad hon inte vill ha och vad hon inte vill göra, på ett väldigt begripligt sätt. Självklart är ett och annat ord omkastat och ett och annan meningsbyggndadsfel inbakat, men vad gör det? Vi förstår ju vad hon vill.

Detta har överraskat mig så till den grad att jag ofta kommenterar för Leonie hur duktig hon blivit på sistone. Jag brukar säga att hon är duktig som kan ta på sig skorna själv och oftast nämner jag att hon ju inte kunde göra det när hon var liten bebis. Likaså säger jag att hon pratar så himla bra, något som hon ju inte kunde göra som bebis heller. När hon säger att hon har bajsat berömmer jag henne för att vara medveten så att vi kan byta på en gång osv.

Det roligaste bland allt detta är att hon själv tagit detta till en egen nivå. T.ex. säger hon själv att hon är duktig som sitta på sin stora stol, något hon inte kunde när hon var bebis. Men roligast av allt var i dag när hon rusade fram till porträttet med tre av oss (Mia, Nils och Leonie i Babybjörn) och sa, ”Titta pappa, där Nåni var liten. Jag KUNDE inte fylla år. Men nu jag är stor, jag KAN fylla år”. Hur gulligt är inte det? Både Mia och jag brast ut i fullt skratt.

I morse, efter att jag gått till jobbet, lyckades Mia fånga följande dans på video:

~ av Aktievinst på 12 oktober, 2011 @ 08:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: