Fotografiska museet med Leonie

Efter att ha bakat äppekaka kom jag på den briljanta idén att det hade varit kul att hitta på något kul med Nåni. Bara pappa och Nåni alltså. Eftersom det pågår en intressant fotoutställning på Fotografiska Museet som jag gärna vill se tänkte jag att det kunde bli en perfekt utflykt för oss båda. Dessutom skulle vi kunna åka tunnelbana dit vilket Nåni tycks ”älska”.

Innan vi gick hemifrån var jag tvungen att packa med mig lite tillbehör som russin, äpple, juice och dessutom en blöja och lite våtservetter. Vilsen över var jag skulle förvara dessa saker kom jag på att jag kunde lägga dem i Nånis lilla ryggsäck. Att Nåni dessutom insisterade på att bära alltihop gjorde förstås saken ännu bättre för mig.

Dock tror jag att hon fått för sig att det var riktiga djur vi skulle se, för när vi väl hade betalat de 110 kr det kostade för en vuxen att gå in ville hon genast gå ut igen. Hon frågade efter djuren, och när jag pekade på de stora häftiga fotona verkade hon nästan besviken. Nåni drog mig i armarna, hängde i mig och mer eller mindre skrek att hon ville gå ut. Jag försökte låtsas att vi skulle gå ut och att vägen gick genom galleriet. Det funkade ganska bra även om vi fick passera huvuddelen av korten väldigt fort.

Väl ute visste jag inte riktigt vad vi skulle göra. Mia skulle hämta oss så snart hon kunde men det kunde förstås dröja. Vi började kika lite på utsikten. Det är ju fint utanför museet och dessutom ligger de stora finlandsfärjorna precis där.

Efter ett tag kom i alla fall Mia och vi kunde åka hem till mormor och morfar på middag. Dock hann Leonie somna i bilen. Inte konstigt med tanke på vilken lång dag det varit för henne. Som tur var hade Mia med sig pyjamas och välling till mormor och morfar så att vi kunde svida om för natten innan vi satte oss i bilen på väg hem igen. Väl framme fick jag bära in Leonie i sovrummet.

Detta leder mig in på en annan sak. Leonie sover betydligt tyngre när hon väl somnat numer. Förr var det omöjligt att bära henne mellan bilen och sovrummet. Men numer verkar det gå rätt bra faktiskt.

~ av Aktievinst på 30 oktober, 2011 @ 21:10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: