Tingeling-feber

Ända sedan Leonies födelsedag råder det Tingeling-feber hemma. Leonie vill jämt ha sin Tingeling-klänning på sig och när hon väl har den på sig är det absolut förbjudet att tilltala henne som Leonie. Nej, ”Tingeling” måste man säga. Man säger bara fel någon enstaka gång.

För att spä på denna feber ytterligare har jag kikat runt för att se om det finns några Tingeling-filmer, och det gjorde det förstås. Sedan 2008 har man gjort en film om året, fram till 2010. Jag har inte hittat någon för 2011, men vi har faktiskt sett lite reklam på TV som ser ut att kunna vara en ny Tingeling-film. I vilket fall har jag laddat ner dessa tre filmer och i dag, efter att jag kommit hem från jobbet, passade vi på att se den första i ordningen. Den visar  hur Tingelin ”kom till”.

Leonie satt förstås som fastklistrad framför hela filmen. Jättemysigt tycker jag som fick ha henne i knät och gosa med henne.

Det visade sig att Tingeling är en kastrullälva = ingenjör = pappa

Det kändes alltså helt naturligt att fråga Leonie om inte hon också vill bli en sån som kan laga och uppfinna saker när hon blir stor, alltså en ”ingenjör”, och det ville hon förstås. Precis som pappa!

~ av Aktievinst på 29 november, 2011 @ 23:03.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: