Leonie provar på dans, och möter tomten i Sickla

I dag har varit en halvhektisk dag. Det hela började med att hela familjen besökte julmarknaden i Herrängens Gård. Det är ju inte långt från oss, men eftersom det var ganska kallt bestämde vi oss ändå för att ta bilen dit.

Väl på plats insåg vi att det var en ganska liten marknad med inte allt för mycket av intresse att införskaffas till hemmet. Detta hindrade dock inte mig från att köpa en fin liten porslinstomte, som ser ut att drunkna under sin egen mössa, för 70 bagis.

Leonie var inte på sitt bästa humör, men lyckades hållas i schack med några varmkorvar. Mia höll jag i schack med hjälp av några lussebullar och Viggo var som alltid i schack. Mönsterbarnet Viggo !

Efter julmarknaden släppte Leonie och jag av Mia och Viggo hemma för att bege oss till Sickla. Vi har som bekant ett födelsedagsbarn i familjen i morgon och det gäller nog att komma upp med en riktigt bra present om det ska bli en rolig dag. Nej, nu skojar jag bara.

När vi väl kom in i Sickla hittade jag genast en present som jag vet att Mia vill ha. Ett par stövlar. Jag sa självklart åt Leonie att inte berätta för mamma vad vi köpt, men det var väl ungefär detsamma som att säga ”berätta för mamma”.

Det visade sig också att tomten var på besök i Sickla. Han satt flådigt i sin stol och tog emot önskelistor som barnen kunde skriva och överlämna. Jag frågade självklart Leonie om detta fanns i hennes intresse att göra, men så var inte fallet. Däremot fascinerades hon av att tomten faktiskt var livs levande och satt på bara några meters avstånd.

Efter Sickla stressade vi hem för att Leonie skulle hinna iväg med Mia på sitt första danspass. Detta var ett ”prov-tillfälle” där barnen skulle få en chans att se vad det är för något. Leonie tyckte dansen var superkul. Dans och dans, det är väl mer att jämföras med ”hopp och lek”, men nog genomför de några steg här och där i alla fall. Det mest intressanta är ju att hon gillar att röra på sig till musik, och det kan ju aldrig var fel.

Leonie har inte slutat att prata om denna dans ända sedan vi kom hem. Det är helt uppenbart att detta är något vi bör fortsätta med även framöver. Och därför kommer det nog också att bli så.

Medan Mia och Leonie var på dans passade jag på att bonda med Viggo. Detta gjorde vi utomordentligt väl genom att leka tillsammans framför tv:n som var inställd på ”Viasat Golf”.

På kvällen var mormor och morfar vänliga nog att bjuda oss på middag. Det kändes väldigt bra med tanke på den hektiska dagen. Det blev lite av ett förfirande av Mia.

~ av Aktievinst på 4 december, 2011 @ 09:35.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: