Första skidresan – till Björnrike

I helgen har vi tagit en ”lång-weekend” upp till Björnrike, en resa initierad av Edvin och Rebecka. Det visade sig vara ett genidrag att följa med. Visserligen kunde vi inte åka från stockholm förrän 16-tiden på torsdagen, men resan gick ändå hyggligt bra. Efter ett par timmar i bilen höll huvudet på att spricka av allt skrik, men det visade sig vara hungern som spökade. Så vi stannade i Gävle Bro och käkade lite.

Därefter for vi raka spåret upp till Björnrike. Med en halvtimme kvar var Viggo åter hungrig och Mia gjorde ett halvhjärtat försök att amma genom att stå vid sidan om bilen och hänga in. Hon gav snabbt upp och vi begav oss istället med lite skrik i öronen.

Väl framme fick vi rätt snabbt tillgång till lägenheten vi hyrt, eller snarare de två ihopsittande lägenheterna. Dock visade det sig att sovrummen låg i varsin ände med vardagsrummet mitt emellan, vilket gjorde att vi inte ens nyttjade det ena rummet under hela vistelsen.

Fredag morgon var jag tvungen att jobba medan Mia och barnen var ute i backen och lekte. Men strax innan 15, då liftarna stängde, mötte jag i alla fall upp en kort sväng för att se  hur det gick för alla. Jag tog mig ett par teståk med Leonie, och det visade sig gå hur bra som helst. Viggo åkte lite pulka med Mia under tiden.

Efter bara några åk, hållandes i en stav, mellan mina ben, kunde Leonie åka ner för hela barnbacken nästan helst själv. Jag höll henne lite i handen, men i övrigt, som ni ser på filmerna, så kunde hon åka ner helt själv, utan att korsa skidorna. Jag är minst sagt otroligt imponerad.

Hur roligt det än var ville Leonie inte åka skidor  hela tiden. Hon bytte gärna till pulka medan Viggo sov i barnvagnen. Det som var praktiskt var ju  att jag, med skidorna på, kunde nyttja liften och dra upp såväl Leonie som pulkan. Det gjorde det hela klart enklare för min del.

På kvällarna samlades alla och åt gemensam middag i restaurangen. Eftersom vi var ca 12 vuxna och nästan lika många barn så hade förstås barnen väldigt roligt ihop. På centrat hade de även ett stort lekrum där barnen kunde förströ sin tid, och gissa om de ville leka där…  hela tiden. Det gick knappt att få med sig barnen därifrån.

En observation var att det nu, med nästan samtliga familjer som har två barn, inte är lika enkelt att få barnen att somna var som helst, hur som helst. Istället fick en förälder gå iväg med ena barnet medan den andre satt kvar, och lite senare skiftade man. Mia och jag höll dock ihop rätt bra och lämnade och kom tillsammans.

På lördagen kunde jag ägna desto mer tid åt familjen. Då åkte vi massor av skidor och pulka. Jag köpte en sele som jag tänke att Leonie kunde åka ner för de lite brantare backarna i, vilket mycket riktigt gick jättebra. Det hindrade dock inte Leonie från att stortjuta hela vägen ner för backen och inte alls vilja åka igen. Så det var 200 spänn för det åket. Jag hoppas att Viggo kommer vilja använda sig av den selen. Annars sätter jag den på Sammy nästa gång, för användas ska den.

Hur roligt det än var så tröttnar barnen efter någon timme, två timmar på sin höjd. Så det vill till att man fikar ofta och mycket. Vid 13-tiden åkte Mia hem med dem medan jag fick några vassa åk i backarna med Edvin, Anna, Anders och Peter.

På söndagen städade vi i stort sett bara ur. Leonie och Viggo lekte med några stolar, men i övrigt hände egentligen inte speciellt mycket.

Jag kan tillägga att bilens antisladdsystem gått sönder strax innan resan vilket gjorde Mia väldigt nervös. Det gjorde att vi sällan åkte mycket mer än 80-90 km/h på de isigaste partierna på vägen upp. Då var det dessutom mörkt. Hemresan gick i ungefär samma temp då det var snöstorm och alla bilar körde i karavan.

På vägen hem stannade i princip hela gänget på en pizzeria och åt lunch tillsammans.

Stort tack till Hans och Ingela som bjöd oss på söndagsmiddag. Att slippa laga mat denna dag kändes som en ynnest.

Precis innan vi kom fram till Hans och Ingela passade Leonie på att sjunga lite av luciasångerna hon lärt sig på dagis. Jag passar även på att bifoga även en liten video där Viggo sitter i Leonies knä.

~ av Aktievinst på 18 december, 2011 @ 21:00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: