Spårvägsmuseet

I dag har barnen och jag varit på Spårvägsmuseet tillsammans med Saga, Ivar och Axel. Det var faktiskt Saga som ringde i morse och frågade om vi inte ville följa med, och det ville vi självklart. Mia skulle iväg och shoppa med Ingela i dag, så det passade ju extra bra.

Väl på museet visade det sig att barnen hade riktigt kul ihop. Det märktes dock att Leonie tar varje chans hon kan för att smita iväg och göra något som hon tycker är roligare än att stå precis bredvid mina fötter och läsa på tråkiga skyltar.

Leonie och Ivar har sprungit omrking i nästan hela museet, tryckt och dragit i varenda knapp och spak, krupit under bussar, lekt biljettförsäljare och dessutom fått åka det lilla tåget.

Totalt spenderade vi nästan 3 timmar på museet och det var kanske inte så konstigt att alla barnen verkade en aning trötta framåt slutet.

För att få i barnen lite mat passade vi på att äta lunch på stället.

Nu kanske ni undrar hur det gick med Viggo under tiden som Leonie for omkring? Som vanligt satt han bara helt stilla i sin lilla vagn och såg nyfiken och nöjd ut med tillvaron. Från och till fick jag lämna honom med Saga när jag skulle fara runt och leta upp Leonie, men inte ens då verkar han ha varit speciellt bekymrad. Viggo fick också följa med på vår lilla tågresa och nog såg han ut att gilla det.

Det var ett roligt museum. Föruom att trycka och dra i spakar fanns det kortare filmer man kunde se samt möjlighet att kliva upp bakom ratten på en buss och leka busschaufför. Visserligen var det rätt lång kö till just det sistnämnda, men det var ändå där jag fann Leonie en av gångerna hon smitit iväg. Hur många hon trängde sig före vet jag inte, och hur länge hon hade suttit där när jag kom är jag inte heller säker på, men något säger mig att det var ett tag givet att hon klev ner därifrån självmant när jag kom. Alltså hade hon fått sitta där ”tillräckligt” länge…

Spårvägsmuseet är definitivt ett ställe jag skall ta med mig kameran till nästa gång, i alla fall om vi är två föräldrar. Där fanns massor av fina fordon att fotografera och dessutom rätt spännande miljöer att fånga barnen i.

När jag skulle åka från Spårvägsmuseet insåg jag hur nära Forum Nacka vi var, och att vi därför lika gärna kunde hämta upp Mia och Ingela på vägen hem. Sagt och gjort, men istället för att åka hem fick vi följe med upp till mormor och morfar på en fika.

På kvällen mötte jag upp pappa och lille Micke som fyller 15 år i dag. Vi käkade lite mat på Jensens Böfhus på Vasagatan. Därefter skjutsade jag hem pappa och tog även en snabbfika.

~ av Aktievinst på 29 december, 2011 @ 21:45.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: