Nyårsafton 2011

I dag har vi firat nyårsafton 2011/2012. Eftersom det faktiskt fanns en teoretisk möjlighet att Leonie skulle kunna vara vaken vid 12-slaget fick hon sova ut ordentligt på eftermiddagen. Hon sover ju inte middag längre, men eftersom hon somnade i bilen fick hon sova vidare i sin säng. Hon sov säkert 2 timmar mellan halv tre och halv fem. Så snart hon vaknade bar det iväg till familje Olson/Antai.

Det vare egentligen tänkt att vi skulle ha firat med Sofie och Craig, samt två andra par och totalt 7 barn, men eftersom Olivia blivit sjuk blev detta inställt dagen före nyårsafton. Sen tänkte vi fira själva, hemma, men efter lite tanke kändes det ändå roligare att vara några stycken. Linda och Imoh hade inget emot att vi kom över, varför vi packade ihop oss i bilen och for dit. Förutom lite gravlax hade vi också med oss resesängen åt Viggo.

Väl på plats avnjöt vi en trerätters middag, gravlax på toast, nigeriansk kycklinggryta och en smaskig kladdkaka med grädde till efterrätt. Barnen hade jättekul då de fick vara uppe och leka så länge de ville. Leonie spelade spel med Kevin (tv-spel) och Viggo rullade runt på golvet mellan diverse leksaker.

Viggo var förövrigt uppklädd i en riktigt fin smokingskjorta och tillhörande fluga. Leonie hade en lite kortare partykjol på sig. Mia såg ut som disco-drottning medan jag var traditionellt konservativt klädd i den sedvanliga kostymen. Dock hade jag samma slips på mig som på Mias och mitt första nyår ihop. Imoh hade klätt upp sig i finskjorta med dubbelvikt manchett och Linda hade traditionell nigeriansk dress.  Alltså inga avkall på klädseln.

Redan runt 20-tiden kunde man se och höra de första större raketerna avfyras. Leonie och Kevin tyckte förstås det var jättekul att stå i köksfönstret och se på spektaklet.

Efter ett par filmer och massa mys i soffor och fotöljer somnade slutligen Alice i knät på Linda. Leonie var ganska pigg ända fram till 22-tiden, men sedan började även hon att krokna. Vid 23 sussade hon sött och jag hade inte mage att väcka henne till 12-slaget även om jag faktiskt ville. Hon brukar inte vara på något vidare humör när hon blir väckt och det fanns ingen anledning att tro att i dag skulle bli något annorlunda bara för att det fanns lite fyrverkerier att titta på. Viggo hade gått och lagt sig vid 20-tiden i sedvanlig ordning. Snäll som han är somnar han ganska snällt i sin säng. Istället skålade vi andra in det nya året till tonerna av TVs nedräkning.

Ganska omedelbart efter 12-slaget packade vi ihop och begav oss hemåt. När jag lyfte in Leonie i bilen vaknade hon till, såg yrvaken ut och undrade om det var dags att åka hem nu? Sen somnade hon om lika snabbt igen.

När vi väl kom hem vaknade både Leonie och Viggo. Mia fick ägna lite tid åt att trösta Viggo och jag fick ägna mycket tid åt att trösta Leonie. Men efter en halvtimme hade båda barnen somnat i sina sängar och Mia och jag kunde också summera året med en god natts sömn.

I morgon skall vi gå på promenad med grannarna och sedan fira Axel som fyller 1 år på eftermiddagen. Det blir en bra start på det nya året.

Jaha, ni undrar kanske om det gavs några nyårslöften? Njae. Leonie och Viggo gav inga, inte heller Mia, och jag har väl lovat att dra ner lite på kaloriintaget i den mån det känns meningsfullt… vad nu det betyder…

Förutom att året på det stora hela varit mycket gott måste man förstås tillägga att Viggo verkligen har förhöjt livets mening detta år. Det är svårt att tänka sig hur livet var före den lille krabaten kom till oss. Han är alltid så himla glad och vi har honom att tacka för otroligt mycket. Ett bättre pojk kunde ingen mamma och pappa önska sig, och detsamma gäller för underbara lilla Leonie som vuxit så det knakat. 2011 är verkligen året då hon blivit ett ganska stort barn i mina ögon och ett år där hon har utvecklats alldeles enormt mycket.

Gott nytt år på er !!

~ av Aktievinst på 31 december, 2011 @ 23:55.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: