Etiopisk mat

I kväll har vi ätit middag med syrran och Tanya, Boris och hans barn samt pappa. Det blev etiopisk mat eftersom både syrran och Boris tydligen är galna i det. Pappa och jag gillar det förstås också och jag tror nog de finns några goda såser som Mia kan uppskatta. Det stora frågetecknet var förstås Leonie.

Som back-up hade jag tagit med en Banan till Leonie. Den fick hon äta i väntan på maten. Jag tänkte att det kunde vara lika bra eftersom det trots allt är ganska speciella smaker i etiopisk mat. För säkerhets skull beställde jag även inte lite potatis och köttfärsrätter som jag var ganska säker på att hon i alla fal skulle smaka av.

Att vi alla åt med händerna från en och samma tallrik verkade inte vara något som hon alls reflekterade över. Inte Viggo heller. Viggo var som vanligt väldigt snäll. Han slurpade i sig först en burk mat och sedan en burk desert. Han kan verkligen äta. Och när jag ändå är inne på det ämnet så måste det nämnas att han är otroligt lätt med maten. Han äter i princip allt och gapar otroligt stort. Så snart man lassat in en sked kan man börja förbereda nästa då han tidigt är klar och redan gapar stort. Lättare än Viggo kan man inte ha det.

Leonie åt upp sin banan och smakade på det mesta av den etiopiska maten, men var väl inte stormförtjust direkt. Lite köttfärs smakade hon och lite potatis åt hon. I övrigt ville hon mest leka med Tanya.

~ av Aktievinst på 5 januari, 2012 @ 20:00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: