Middag hos Mats och Jenny – Viggo vinkar

I dag har vi haft det ganska hektiskt. Efter en hyggligt lugn start på dagen begav vi oss till IKEA för att prova lite olika sängar. Den vi har är allt för hård och vi misstänker att den bidragit till att vi båda har ganska ont i ryggarna.

Väl framme på IKEA var det fullsmockat med folk och fä. Vi hade tänkt att börja med lunch, vilket vi gjorde, men kön var förstås inte nådig. Sen gick vi till sängavdelningen och fick förvånansvärt nog hjälp väldigt snabbt. Vi hittade en säng för 9000 kr som vi skall fundera lite över.

På kvällen åkte vi hem till Mats och Jenny på middag. Ända sedan Leonie träffade Emma i somras så har Emma varit Leonies stora idol. Så det skulle bli kul att se hur det hela skulle gå. För att gardera oss mot eventuella olyckligheter hade vi köpt ett likadant vattenfärg-set och block till Leonie som vi också köpt till Emma.

När vi väl kom till Mats och Jenny sov båda barnen. De har ju för vana att somna i bilen. Även om Leonie inte sover middag längre så somnar hon i princip alltid om hon åker bil vid 3-4-tiden på eftermiddagen. Så även denna gång.

Väl framme blev hon lite besviken när Emma inte var hemma, men Mats erbjöd henne att följa med och hämta henne. Varken Mia eller jag var med, men tydligen hade Leonie hållit stor låda under hela hämtningen. När väl alla kom in i huset igen kunde man se hur Leonie sken upp i Emmas sällskap. Så höll det på ungefär hela kvällen.

Viggo vinkade för första gången som svar på att någon anna vinkade åt honom. Det var när vi alla satt i soffan tillsammans som Mats började vinka åt Viggo. Då svarade han med att vinka tillbaka. När sedan Jenny och Emma också började vinka så vinkade han åter igen. Så förmodligen var det så att han ”vinkade tillbaka”.

Leonie och Emma målade, lekte, tittade på fiskarna, tittade på tv, åt skruv-chips och lekte med iPad:en. När det väl var dags att åka hem utbröt ett h-vete. Leonie betedde sig som jag aldrig sett förr. En kombination av att både vara väldigt trött (21:30) samt att inte vilja gå. Nåväl, det visade sig att Mats och Jenny inte hade något för sig i morgon, och eftersom både Englunds och Säfbecks är allt för sjuka för att komma över passar det ju jättebra om Emma, Mats och Jenny ville komma över. Vilket de ville. Så det blev ju en liten tröst.

Leonie och Viggo somnade förstås direkt i bilen. Dock vaknade Leonie till lite mer än önskvärt när vi kom hem och det tog lite extra tid att natta henne.

Viggo hade nog en hyggligt bra kväll även han. Han var lite trött och gnällig i början. Förmodligen en kombination av trötthet, hunger och brist på uppmärksamhet.

~ av Aktievinst på 6 januari, 2012 @ 22:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: