Leonie fick leka med Emma

Så har familjen Berglin äntligen varit här och Leonie fick leka med Emma hela kvällen. Det här var verkligen höjdpunkten på dagen för Leonie. Hon har lyst i Emmas närvaro. För oss vuxna kändes det faktiskt lite lättare i dag. Även om Leonie inte ville gå och lägga sig så accepterade hon förstås till slut att det ändå var dags. I vanlig ordning fick hon spela lite spel på iPad:en innan nattning.

Jag undrar om hon någonsin kommer att vilja gå tillbaka till böcker och sagor vid nattning eller om det är ett beslut som Mia och jag måste fatta. Det vore synd om hon inte ville läsa sagor alls på kvällarna och jag måste erkänna att det inte är helt lätt att veta vad som är bäst/nyttigast för henne. I huvudsak tycker jag det viktigaste är att hon får en chans att varva ner lite. Samtidigt är ju nattningen och sagorna ett sätt att få lite historieberättande tillfört fantasin. Samtidigt ska man kanske också vara lyhörd för att det är en ny tid numer och det kanske inte är så att böcker och sagor är det viktigaste för framtiden heller. Nåväl, detta är tack och lov inget beslut vi måste ta just nu. En balans är väl bäst och den etableras över tid, inte över en natt.

Viggo sov inte så mycket tidigare i dag, så han var rätt trött och lite halvgnällig under kvällen. Det var svårt för oss att få lugn vid matbordet. Samtidigt är det inte så konstigt då han just nu håller på att övergå från att sova minst två gånger per dag till en gång per dag. När Mia skulle ge honom lite gröt vid 18-tiden höll han bokstavligen på att somna sittande. Då fick han gå och lägga sig istället. Väl lagd i sängen skrek han till två gånger, sedan var det knäpptyst från rummet.

~ av Aktievinst på 7 januari, 2012 @ 22:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: