Vasamuseet

Dagen började med att jag tog Leonie till dagis. I dag gick vi och det var en ganska trevlig och mysig promenad då vi gick och tjitt-tjattade lite med varandra. Leonie ägnade sig i vanlig ordning åt att inte missa en enda vattenpöl med båda sina stövlar.

Väl framme körde vi lite pulkaåkning ned för lilla backen på dagis. Slående nog var det inga av barnen som fick hjälp att gå upp för backen med pulkan. Bra att veta till det är dags att åka pulka igen. Å andra sidan var det inte någon speciellt brant eller lång backe.

Så fort vi sagt adjö till Leonie for Viggo och jag med Christian och Axel, samt Björn och Hugo på Vasa-museét. Inte så mycket för barnens skull, utan kanske snarare för att vi grabbar skulle ha något kul att ägna oss åt medan vagnen rullades. Först kom jag på den brillianta idén att vi kunde samåka i vår bil för att spara pengar och miljö, men det visade sig lite knöligt i och med att Leonies stol fortfarande var monterad i bilen. Istället fick det bli två bilar in till stan.

Som ni ser på bilden har jag också hittat en utmärkt akutlösning för var jag ska förvara Viggo medan jag plockar ut saker ur bilen som jag behöver. T.ex. använder jag bara Bugaboon, och den är ju förvarad i bilen för jämnan…

Vi hade i alla fall väldigt trevligt och det var också kul att få träffa och lära känna Björn och Hugo lite bättre.

Väl hemma somnade Viggo rätt snabbt och jag passade på att laga middagen. I dag blev det fisksoppa gjord på morötter, squash och lök, samt torsk. Helt okej och kul som omväxling. Jag är stennöjd med appens recept och framförallt tilltalar receptbeskrivningarna mig väldigt bra då de är precis lagom långa och krångliga. I morgon blir det kycklinggryta.

När Viggo vaknat hämtade vi upp Leonie från dagis. Vi skojade och tjoade hela vägen hem. Väl hemma har vi kunnat leka allihop i de dryga två timmarna tills Mia kom hem eftersom maten redan var färdig.

Jag kan konstatera att Viggo stundtals faktiskt kommer ”frammåt” genom att sprattla sig fram. Inget klockrent krypande, men det är inte långt borta nu. Leonie lekte med bilbanan och pussmonstret. Det var rätt kul när hon ville lägga pussel ihop med Pussmonstret. Så fort jag tog av Pussmonstret från handen så blev hon besviken och sa att jag måste stoppa tillbaka handen.

Återigen har vi alltså haft en väldigt behaglig och skön dag. Viggo har varit utomordentligt snäll och allt annat man kan önska sig. Han gör mitt liv väldigt mycket enklare än jag trodde det skulle vara.

För morgondagens middag är allt förberett och portionerat på diskbänken. Fileérna är stekta och grytan framtagen. Bara att blanda ihop allt och låta puttra en halvtimme. I morgon ska Viggo och jag besiktiga Volvon vid halv två, mitt i sovtimmen… Vi får hoppas att han sover skönt i sin bilstol om inte annat.

~ av Aktievinst på 17 januari, 2012 @ 21:28.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: