Med Fredrik och Juni – Samt Tim fyller år

I dag har faktiskt varit en exeptionellt trevlig dag på många sätt och vis. För det första har jag fått träffa Fredrik som jag inte sett på många år, för det andra fick jag träffa hans dotter Juni (tyvärr var både Anki och William borta), för det tredje har Tim fyllt 14 år och vi har varit hos Olson/Antai och firat i kväll.

Dagen började dock med att jag lämnade Leonie på dagis. I dag blev hon faktiskt lite ledsen när jag skulle gå och ville inte riktigt släppa mig. Linda kom dock till undsättning. Viggo och jag for då hem till Fredrik Lane och hans dotter Juni på en lunch och lång promenad. Juni är ca 13 månader, alltså inte så värst mycket äldre än Viggo. Fredrik skall vara pappaledig fram till och med april, så det kanske kan bli så att vi ses många gånger framöver.

I vilket fall bjöd Fredrik på lunch samtidigt som barnen lekte väldigt bra på golvet. De leker ju inte riktigt ”med” varandra ännu, men det är helt klart så att vardera barns närvaro fascinerade det andra barnet. Så visst utbyte har de allt. Viggo lekte otroligt snällt på golvet och såg ut att ha det ganska roligt, som alltid. Den lille mannen fick lasagne till lunch med puré till efterrätt. Det enda missödet var att han vid ett tillfälle, då jag satt honom på golvet, sträckte sig så långt efter en leksak att han for med näsan först i golvet. Jag tror att chocken fick honom att gråta en liten skvätt, men med tanke på att skriken upphörde fortare än en någon av oss kunnat ropa ”lasagne” så var det nog inte så farligt.

Förutom att det var trevligt att träffas och få se hur fam Lane bor var det kul att få komma ut till Vaxholm på vintern. Jag är oftast bara där på somrarna men kan nu konstatera att vinterlandskapet nästan är lika fint som sommarens dito. Jag fick nämligen uppleva det på relativt nära håll då vi efter lunchen begav oss ut på en längre promenad. Eftersom jag inte tagit med någon ”promenadoverall” till Viggo fick han låna en uttjänt sådan av Juni. Det dröjde inte många meter, på sin höjt ett par hundra, innan båda barnen sussade sött.

Dock gäller det ju att passa dagistider så jag fick bryta upp vid 14-tiden för att hinna till dagis. Leonie följde gärna med hem men struttade som vanligt runt lite ohjälpsamt vid påklädningen. Jag förstår inte att det ska vara så kul att tramsa runt vid just denna händelse, men det hör nog åldern till och jag vill ju inte för evigt förknippas som den som förvägrade vår dotter denna fas i livet som ur något psykodynamiskt perspektiv säkert är alldeles särskilt viktig.

När vi kom hem fick båda barnen ”mellis”. Viggo fick ånyo en fruktpuré samt kex, medan Leonie fick ett äpple. Leonie älskar att se när jag skalar äpplet i ett enda tag sådant att äppelskalet blir långt och serpentinformat. Jag tror hon tycker det ser ganska vackert ut.

Efter mellis är det numer standard att leka med ”Pussmonstret”, dvs det burriga och långhåriga monstret som Mia köpte åt Leonie när vi var i London för över ett år sedan. Dock har Leonie varit rätt för monstret under all denna tid, tills nyligen då Mia började kalla den för just pussmonstret.

Mia kom hem strax innan 17 så vi skulle hinna till Tims födelsedagskalas. Även nu skötte sig barnen med bravur. Viggo åt en burk samt puré medan Leonie åt lite av grytan som serverades. Därefter åt Leonie tårta. Det var knappt så hon kunde bärga sig länge nog för att låta födelsedagsbarnet få första biten.

Förutseende nog hade Mia tagit med sig pyjamas åt båda barnen och tur var väl det, för vi hann inte mer än att stoppa in Viggo i bilen förrän han sov. Han sover lätt i bilen om han bara är det minsta trött. Leonie höll sig förvånansvärt nog vaken trots att hon inte sovit en blund på dagis i dag.

~ av Aktievinst på 19 januari, 2012 @ 20:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: