Handbroms, bowling och Andys lekland

I dag har Viggo och jag lämnat in bilen för lagning av handbroms. Medan vi väntade fick vi knalla i väg och ta en fika. Tyvärr hade jag inga leksaker med mig, så det fick bli nödlösningen, min snusdosa. Därefter åkte vi och mötte upp Fredrik och Juni i Sickla. Vi inledde med lunch och sedan körde vi en serie bowling (det ingick i lunchen). Så lyckligt lottade som vi är hade vi två underbara barn som satt snälla och tittade på medan papporna spelade en serie bowling. Hur ska man kunna beskriva en pappas tacksamhet över detta?

Det är rent av otroligt hur snäll Viggo är. Man ger honom något att leka med så håller han sig själv sysselsatt rätt länge. Ibland gnyr eller skriker han till, men då räcker det oftast med att byta leksak eller bara ge honom lite uppmärksamhet så har man köpt sig lite ytterligare tid.

När vi väl spelat en serie, som jag för övrigt förlorade stort, tänkte vi att det var barnens tur att få leka. Så vi gick till Andys Lekland, som egentligen är för lite större barn, men där de också har små hagar för 0-3 åringar. Där fick barnen minst sagt leka av sig. Det fanns bollhav och små mjuka rutschkanor som de kunde roa sig med. Viggo jonglerade lite med ett par bollar men föredrog framförallt att suga och slicka på dem.

När vi väl åkt hem och hämtat Leonie på dagis var det åter dags för Pussmonstret att göra entré. Leonie låter inte Pussmonstret vila. Så fort vi kommit innanför dörren börjas det tjatas om att Pussmonstret ska vara med. Stackars Viggo får inte mycket uppmärksamhet så snart Leonie är hemma. I dag fick pussmonstret äran att spela fiskespelet med Leonie. Eftersom Pussmonstret i princip bara har en mun att fiska med så fick spöt hamna just där, och då ville förstås även Leonie fiska på samma sätt.

Efter ett litet tag sa Leonie att hon måste få vindruvor, för hon var väldigt ”sugen på vindruvor”. Det går inte att beskriva hur kul det är att höra när barnen (läs: Leonie) använder sig av nya ord och uttryck.

~ av Aktievinst på 20 januari, 2012 @ 21:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: