Viggo kryper – eller hasar sig fram

I dag har Viggo tagit sina första riktiga kryp-steg. Det började med att jag såg att han förflyttat sig märkligt långt utan att ha ”ramlat” omkull på mage. Jag satte honom på mattan i hallen medan jag skulle klä på Leonie. Då passade han på att förflytta sig utan att jag såg honom. Jag hittade honom flera meter bort sittandes, varför jag misstänkte att han förflyttat sig på rumpan på något sätt.

På eftermiddagen när jag lekte med Viggo satte jag honom på golvet i vardagsrummet och försökte locka honom framåt med min telefon liggandes på golvet. Han vill ju HEMSKT gärna leka med min telefon, vilket förklarar val av lockbete. Då lutade han sig rejält framåt och hasade sedan på rumpan den halvmeter som behövdes.

Efter detta vittnesmål försökte jag även filma hans framsteg, men efter 10 försök gav jag upp.

När sedan Mia kom hem och lekte med Viggo på hallmattan såg hon också att han hasade sig framåt. Så vi kanske inte kan säga att han ”kryper” med gott samvete, men det börjar onekligen se ut som om han hittat ytterligare ett förflyttningssätt, förutom rullningen.

På tal om rullningen så skall det tilläggas att Viggo satt det i system att rulla sig runt till det han vill åt. Han tar sikte på något, lägger sig på mage och börjar sedan rulla några varv. Då tittar han upp och ser vart han hamnat. Har han inte kommit till målet snurrar han lite på sig och snurrar några ytterligare varv. Otroligt nog hamnar han där han vill till slut.

Det går riktigt fort när han rullar sig fram. Det går inte att ta miste på att han är väl medveten om att detta är ett gott sätt att transportera sig på.

~ av Aktievinst på 23 januari, 2012 @ 16:51.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: