Mysdag med Viggo – igen

Eftersom vi lagt barnen lite tidigare i går så vaknade också de båda lite tidigare i morse. Ingen nackdel med det givet att både Mia och jag lade oss ganska tidigt också. Tvärtom är det en fördel om barnen kan få leka lite innan det är dags att bege sig mot dagis. Enda nackdelen med Viggo är att han då är lite tröttare vid lämning och lättare somnar.

I morse var Leonie spralligare än vanligt. Man kan kanske misstänka att det nu börjar bli en ”vana” att pappa är hemma och hon kan fjanta sig bäst hon önskar även med mig. Men det går inte. För jag applicerar hot. Det funkar i Singapore och Kina och kommer säkert funka med tiden även i Casa Sjöholm. Det är små hot, men de tar där de ska. I dag hotade jag med att det inte blir några sagor vid läggning om hon inte hjälpte till vid påklädningen. Nästa steg är att även iPad:en ryker och sista steget är att det inte blir någon glass på eftermiddagen. Nu introducerar jag alltså något som egentligen inte fanns. Så sköter hon sig måste jag alltså ge henne en isglass på eftermiddagen. Men som sagt, det funkar ganska bra. Än så länge, skall tilläggas.

Väl påklädda åkte vi faktiskt bil till dagis i dag. Detta då Viggo och jag är tvugna att åka till verkstaden och försöka få handbromsen fixad. Väl på dagis var Leonie lite tveksam till att lämna mig. Som vanligt. Men efter att ha lekt lite med henne i pulkabacken kom hon snabbt in i leken med de andra barnen och hade inget emot att kramas och pussas hejdå.

Viggo och jag for vidare till verkstaden. Det tog väl ungefär 32 sekunder i bilen innan Viggo somnade. När vi väl lämnat bilen fick vi åka buss tillbaka. Jag hade tänkt att Viggo skulle tycka det vore roligt att åka buss, men han sov som sagt…

Väl hemma har det varit full rulle på Viggo hela förmiddagen. Han leker och sprattlar mest hela tiden. Jag måste inte nödvändigtvis hålla i honom hela tiden, men han uppskattar onekligen att jag befinner mig på golvet i närheten av honom. För stunden leker vi mest med de leksaker som finns i hans lilla korg på golvet, och då skiner han förstås upp extra mycket om jag hämtar någon leksak som han inte är så van vid.

Efter någon timme började jag förbereda middagen. Det blir paprikabåtar med köttfärsfyllning, gratinerade i ugn och toppade med lite god ost. Till det serveras en fräsch sallad och lite mogna grönsaker. Vi får se hur det tas emot av familjen i kväll.

Just nu sover Viggo och förmodligen håller det någon timme så att jag kan diska och städa upp under tiden.

Viggo sov så länge att jag till slut var tvungen att väcka honom för att hinna till dagis i tid. Eftersom vi var lite sena fick jag springa hela vägen till dagis och det tyckte Viggo var roligare än mycket annat. Han skrattade i princip non-stop från dörren till dagis.

Väl framme blev Nåni superglad när hon såg att jag hade hennes nya pulka med mig. Jag hörde hur hon ropade pappa från insidan av dörren redan när jag låste upp grinden till dagis. I dag blev det ingen match att klä på henne.

På vägen hem sprang jag lite och hade nöjet av att höra hur både Viggo och Leonie stortjöt av glädje. Leonie ville att jag skulle springa hela vägen och blev lite besviken över att jag ville stanna och vila lite emellanåt. För att göra henne glad frågade jag om vi inte skulle gå till parken och åka pulka, och det ville hon förstås.

Väl i parken gick vi till de lite större backarna. Men efter ett åk ville Leonie hellre åka i en mindre backe, så vi bytte. På vägen dit mötte vi Anneli från mitt jobb. Hon var ute med Yosef och Nora. Då hon också är föräldrarledig med Nora bestämde vi att vi skulle höras framöver. Vi bor ju väldigt nära varandra.

Efter en dryg timme hade Nåni givit upp. I dag fick hon ju gå både upp och ner för backen själv, med pulkan i handen, så det var inte konstigt att det tog lite på krafterna. Istället åkte vi hem och lekte.

Till middag fick vi besök av farfar som också erbjöd sig att leka lite med Leonie. Det blev både kurragömma, affär och fiske…

Det enda tråkiga med denna dag var att verkstaden ringde och sa att både bromsbackar till handbromsen, bromsklossar och bromsskivor behöver bytas på bilen. Allt som allt går det på 10.000 kr, vilket skall adderas till de 25.000 kr jag redan lagt ut för styrbox och givare. Nu blir å andra sidan vårt eget bruksvärde av bilen desto högre. Sen gäller det förstås att skramla ihop till de 13.000 kr som nästa service, om 1000 mil, kommer att kosta. Nåväl, bilen blir klar under morgondagen och då kan vi kanske börja hitta på lite saker utanför hemmet igen.

~ av Aktievinst på 24 januari, 2012 @ 12:18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: