Mysdag i repris

I dag vaknade båda barnen rätt tidigt, ca 05:30 och det var inte lätt att få dem att ligga kvar i sängen särskilt länge. Istället ville Nåni flyga upp och spela spel, vilket vi också gjorde. I vanliga fall hinner vi inte, men i dag gick det förstås bra. Det fick bli äggspelet. Om jag inte missminner mig är det mormor som köpt Äggspelet. Ett riktigt pedagogiskt spel som bör lära barnen siffrorna med tanke på att det är ett tärningsspel.

När vi först packade upp spelet tänkte jag att det smugit sig in en extratärning från något annat spel i lådan. Men sedan kom jag på att det förstås vara meningen att det skulle finnas två även om man bara behöver en. Ena tärningen har nämligen prickar på sig medan den andra har siffrorna utskrivna. Då slog det mig att ett litet barn förstås hellre spelar med den ena av tärningarna.

När vi spelat klart spelet sa Leonie att hon måste ha vindruvor, för hon var ”såååå sugen på vindruvor”. När jag sa att hon inte fick vindruvor och att hon kunde få det som mellanmål istället så sa hon, ”Men…., jag måste ha vindruvor. Jag måste växa så jag blir stoooor”. Gulligt, inte sant?

Efter att vi lämnat Nåni på dagis for Viggo och jag med bussen till verkstaden för att hämta bilen. I dag var Viggo vaken och såg ganska fundersam ut när vi åkte i väg med bussen. Han kikade upp mot fönsterna och såg väldigt nyfiken ut.

Till lunch kom Christian och Axel över. Jag tänkte vara smart och lägga Viggo innan de kom för att han skulle få några minuters riktigt tung sömn, men det visade sig att han sov så länge att han inte ens fick träffat vare sig Axel eller Christian. Nåväl, det kommer ju fler tillfällen, dessutom kunde jag i lugn och ro smeta ihop en Pasta Carbona.

Eftersom jag inte har tvättat något under hela min första vecka som pappa-ledig så har jag nu satt i gång och jobbat i kapp. Det blir ett evigt tvättande för att komma i kapp… Men är man hemma så går det faktiskt förvånansvärt snabbt ändå.

När jag sedan hämtade Leonie tog jag med hennes nya pulka. Sen fick jag springa för fulla muggar för att hålla båda barnen nöjda. Precis som i går åkte vi massor av pulka i Långbroparken.

När vi väl kom hem fick Leonie syn på några kakor vi hade i skafferiet. Då upprepades samma ramsa som tidigare om hur ”sugen” hon var på kakor och att hon behöver växa. Jag förklarade att man inte växer på kakor, men hon insisterade att så minsann var fallet. Det är lite kul att man redan nu kan ha ganska stimulerande dialoger med sina barn. Fascinerande om inte annat.

De kommande två dagarna ska jag jobba. Mia kommer att vara hemma istället för mig, men därefter är jag hemma på heltid.

~ av Aktievinst på 25 januari, 2012 @ 21:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: