Nåni smakar lite kexchoklad – godis för första gången.

Jag har som sagt jobbat två dagar på raken, men i dag kunde jag ändå gå så pass tidigt att jag passade på att hämta Nåni på vägen hem redan vid 14-tiden. Hon såg lite förvånad ut när jag kom. Förmodligen för att hon var helt inställd på att hinna med fika och sång som tydligen är standard på fredagar. När jag kom var hon lite tveksam till huruvida hon först ville ha mellis på dagis eller hemma. Jag lyckades dock övertala henne om att det kunde var kul att gå hem, byta om och äta mellis, samt sedan gå ut och åka pulka. Jag hade kostym på mig och ville däför byta om först.

På vägen hem frågade jag faktiskt Nåni om hon ville smaka lite ”kex”, och det ville hon. Dock var det faktiskt ”kexchoklad” som jag hade köpt i Pressbyrån på vägen till dagis. Gissa hur hennes ögon såg ut när hon hade fått smaka den första lilla biten? Fullt uppspärrade och långt borta var de trevande försöken till att krångla och inte vilja gå hem ordentligt. Helt plötsligt hade jag en liten flicka som gick snällt och duktigt, som i trans, 30 cm bakom mig och hållandes i min ficka. ”Mer kex Pappa”. ”Pappa, jag älskar kex”. ”Pappa vi kan köpa massa kex”. Vi får väl säga att detta var första gången som ”vi” (läs:jag) medvetet gav Leonie godis.

Väl hemma blev jag dessvärre varse om att vår extranyckel, som är gömd utomhus, inte låg där den skulle och att vi följdaktligen inte kunde ta oss in i huset. Jag hade kallt räknat med att Mia skulle vara hemma när jag kom hem, men hon var istället i Sickla och fikade/shoppade med Ingela och Linda.

Såååå…. för att inte frysa ihjäl ute i kylan tog jag med mig Leonie till Långbro Värdshus och fikade där. Dock hade de varken saft eller bullar, så det fick bli en kopp kaffe till mig och ett glas mjölk till Leonie. Strax därefter kom Mia och hämtade upp oss. Men då ville inte Leonie längre gå ut i parken.

~ av Aktievinst på 27 januari, 2012 @ 21:55.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: