Kolmården med Leonie och Viggo

Vi har haft en fantastisk dag på Kolmårdens djurpark i dag. Tillsammans med Mats, Jenny och Emma har vi haft fullt upp ända sedan tidig morgon.

Det hela började med att vi åkte från Stockholm tidigt. Så tidigt att vi skulle kunna hänga på låset när parken öppnade klockan 10:00. Efter att ha pratat med Linda hade vi förstått att det var bäst att börja med safarituren som det annars lätt blir en enorm kö till. Sagt och gjort, vi hastade in genom grindarna och började den långa uppförsbacken mot safari-linbanan. Backen upp blev extra jobbig av att både Viggo och Leonie ville sitta i vagnen. Medan andra stannade för att se på vargar gick vi med raska steg vidare.

Det var ganska kallt och ruggit i linbanan, men väldigt roligt. Vi fick se massor av djur, bland annat björnar, lejon, giraffer, antiloper osv. Stundtals åkte man högt över marken och stundtals väldigt lågt. Leonie tyckte det var lite småläskigt medan Viggo tyckte det var kul och ville stå upp på sitsen hela tiden.

Väl tillbaka planerade vi in en lunch mellan besök till apor och fågelshow. Mia hade gjort kobb-sallad som vi smaskade i oss och Leonie fick även smaka några jordgubbar av Emma. Viggo var mest intresserad av att gå omkring.

Efter lunchen gick vi och såg en prisad fågelshow, men den var inte så bra som vi hade hoppats. Istället gick vi och ställde oss i en lång kö till delfinshowen. Vi tyckte att det stod mycket folk framför oss, men efter en kvart insåg vi att vi stod nästan allra längst fram. Väl inne väntade en show som inte lämnade någon oberörd. Även om det blev lite mörkt till en början så tror jag att Leonie hade svårt att slita ögonen från de stora fiskarna. Inte ens Viggo verkade speciellt nervös eller uttråkad. Mia höll Viggo i princip hela showen och gjorde ett fantastiskt jobb med att hålla honom nöjd och glad.

Efter delfinerna fortsatte dagen med klättring och lek i en lekpark, ett besök till bamses värld där man fick krama både bamse och vargen, men jag tror tyvärr att det var just vargen som skrämde Leonie och någon kram blev det således inte. Hon var sugen, det såg man, men vetskapen om att Vargen ju ändå inte är snällast i världen gjorde henne allt för skeptisk.

Vi åkte även berg-och-dalbana. Först trodde jag inte att Leonie skulle våga åka, men efter att ha sett Emma och Mats åka insisterade hon på att hon ville. Sagt och gjort. Pappa och Nåni ställde sig i kö och vips satt vi fastklämda i en vagn. Knappt hade vagnen börjat rulla när Leonie började skrika, men då var det så dags… Dock gick det väldigt snabbt över och det kändes faktiskt som om Leonie haft väldigt kul även om hon säkert var rätt lättad över att få kliva ur vagnen. Det skall tilläggas att det inte var någon mesig liten pytte-bana vi åkte. Även om den var kort så tyckte även jag att den var rätt snabb och rejäl. Så jag är minst sagt imponerad över att Leonie tog sig igenom åkturen, dessutom med ett leende på läpparna.

Efter en lång dag for vi vidare till Scandic Hotell i centrala Norrköping där vi bokat in oss. Efter en snabb dusch promenerade vi i väg till en Thai-restaurang för middag.

Väl tillbaka på hotellet tog vi en drink i baren medan barnen lekte med varandra och de leksaker som fanns till buds. Emma och Leonie ritade massor.

Nästa morgon for vi tillbaka till Kolmården. Mats hade fått oss att köpa ett två-dagars-pass och det fanns således ingen anledning att hasta i väg. Istället åkte vi tillbaka och hade en lugnare och mysigare dag. Barnen hann med att klappa getter, åka lådbilar och leka massor. Emma är ju Leonies stora idol och det syns att Leonie ser upp väldigt mycket till henne. Hon vill göra massor av de saker som Emma gör.

På det stora hela har vi haft ett par fantastiska dagar. Även om Leonie tyckte det var minst lika kul att klappa getter som att se lejon och tigrar är jag säker på att detta blir ett minne hon kommer ihåg länge. Hon kommer i alla fall bli påmind om det rätt ofta.

~ av Aktievinst på 18 maj, 2012 @ 17:20.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: