Midsommarafton

I går kväll när jag kom upp hade Anders och Birgitta väntat med att äta middag tills jag kom upp. Jag var uppe strax före nio på kvällen, så det blev en ganska sen middag. Vi satt uppe flera timmar och diskuterade den senaste tiden, inte minst sådant som rör mamma, varför det blev både en och två whisky och en ganska sen läggning. Ändå var det lätt att stiga upp i morse. Det var ju midsommar och i dag skulle jag få träffa mängder med människor jag inte sett på länge.

Det började med att vi åt frukost i lugn och ro. Jag hade försökt sova ut så länge jag bara kunde, men det blev ändå inte speciellt många timmars sömn.

Vid 11-tiden hade det anlänt en del folk, inte minst Tommy, Solveig, Eva-Lena, PO, Mathilda, Anna, Pärra, Vincent, Villiam och Kevin. Först upp var Villiam som puttrat upp på sin moppe. Han passade på att fiska upp en 2kg-gädda i väntan på resten av sällskapet.

När väl alla var på plats for vi upp till Gudmundstjärn för att fira. Där mötte även Fredrik och Chanett med familjer och gäster upp.

Efter att ha njutit en hel del kalla drycker som Pärra och Pärras gasoldrivna kylbox försett oss med for vi alla tillbaka till Bjässjön för att fortsätta firandet. Fredrik, Chanett och  company tog sig dit på 4-hjulingar med släp.

Väl tillbaka i stugan ordnades lag om två och två inför en sedvanlig 3-kamp. I år var det lag Kevin/Nils som tog hem första priset efter att bokstavligen ha sopat banan med konkurrenterna. Som första pris fick vi välja något från det extremt påkostade prisbordet. Undertecknad valde en flaska av champagne-karaktär som kommer att passa bra i den nya vinkällaren.

Till kvällen for Fredrik och Chanett, med gäster, hem till sig medan vi andra njöt av en fullskalig buffet på bryggan. Givetvis slank det ner all traditionsenlig kost och dryck man kan tänka sig. Dessutom lyckades jag få bevittna en nyare tradition jag aldrig tidigare varit med om. Se videon nedan.

Till kvällen tändes en tjärstubbe för att både värma och hålla myggen borta, och sent om sider hittade jag tillbaka till sängen.

De första bilderna nedan skickades till mig av Mia som hade en väldigt fin midsommar med barnen. Enligt vad jag hört innehöll även den alla traditionsenliga moment, som t.ex. dans runt stången, tårtor och allmänt mys.

Dagen efter midsommar blev en ”tung” dag. Kände mig lite vilsen mest hela dagen. Dock lyckades vi ändå få till en brännbol i Indal. Det blev några välbehövliga ruscher som satte fart på kroppen igen.

~ av Aktievinst på 22 juni, 2012 @ 22:59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: