Andys Lekland och middag hemma

Den här dagen tog vi verkligen igen för missad tid. Det började med att vi mötte upp Mats och Emma utanför Sickla klockan 11:00. Jag tror inte de öppnade 11 då vi inte var där först av alla. Snarare var stället fullpackat redan. Man kan tro att det är fler än några få som har börjat sina sommarlov och semestrar.

Leonie blev störtglad när hon såg att Emma satt i bilen som parkerade precis mitt emot oss. De två kramade om varandra och gick nöjda med oss till Andys Lekland. För Emma var det första gången, så för en gång skull fick Leonie chansen att visa henne runt bland grejorna. Å andra sidan tog det inte lång tid innan Emma tog kommandot och visade Leonie hur man skulle göra allt. Där fanns t.ex. ett par rutschkanor som var allt för läskiga för att Leonie skulle våga åka dem.

Det som är bra på Andys är att de har två separata hörnor där bara mindre barn får vara. Där finns bara mjuka saker som de inte kan göra sig illa på. I princip kan man sätta ner barnen och låta dem sköta sig själva. Nu leker inte Viggo MED andra barn, men nog inspireras de av varandra. Om ett barn kryper igenom en tunnel så inser de andra att de också kan göra samma sak. För mig var det rätt trevligt att kunna lägga mig på golvet och bara låta Viggo tjomma omkring som han ville. Leonie och Emma klarade sig bra på egen hand.

Medan Viggo och jag lekte i de lite lugnare områdena sprang lilla Nåni och Emma omkring som två tornados genom allt som fanns att göra. Det var rutschkanor, klätterställningar, studsmattor och ännu fler klätterställningar.

När vi ändå var där föreslog jag för Mats att vi skulle äta lunch på Imperial Lanes, där ju även en serie Bowling ingår.

Till lunch fick Viggo en burk mat och därutöver även en massa bröd. Leonie åt pannkakor och jag åt en mindre god pasta.

Efter lunchen blev det bowling för fyra av oss. Viggo somnade relativt utschasad i vagnen och sov sig igenom hela showen. Mats var duktig, men slog mig inte. Leonie och Emma fick spela med räcken som gjorde att kloten inte kunde gå i rännan. Den här gången gick det betydligt bättre för Leonie, mycket beroende på att jag hittade det lättaste klotet som fanns, ett 6kg-klot. Det måste ändå vara rätt tungt för henne, så jag är imponerad över att hon lyckades kasta iväg det så bra som hon gjorde.

Jag passade på att filma spektaklet och satte sedan ihop delarna till en 6min lång film. På filmen ser man den mycket tjusiga posen som Leonie i början intog så snart hon kastat i väg klotet.

När vi alla var mätta på bowling gick vi tillbaka till Andys. Barnen hade fått ett band som visar att de betalt för hela dagen. 110 kr kostar det och går man dit två gånger och dessutom spenderar flera timmar åt gången i hallen så kan man knappast klaga på priset heller.

Leonie och Emma bokstavligen dröp av svett. Viggo var inte lika svettig, men nog kunde man se att han fått kämpa sig genom dagen. På vägen hem gick vi förbi mataffären och handlade korv-stroganoff-ingredienser. Mats och Emma skulle följa med oss hem och då gälde det att ha något snabbt, enkelt men också gott att laga. Vi gick även förbi Naturkompaniet där jag hittade en jättefin orange Houdini-tröja jag ville köpa åt Leonie. Men hon tyckte inte alls om färgen och ratade tröjan utan att blinka. Så det blev alltså ingen tröja.

Väl hemma märktes det att Leonie var en trött tjej. Visserligen somnade hon i bilen på vägen hem, men det blev bara en kortare tupplur. Likaså somnade Viggo ganska gott i bilen. Leonie var sedan inte på allt för bra humör, men tog sig igenom middagen med Mats och Emma.

När våra gäster åkt hem badade jag med båda barnen i vår nya fina jacuzzi. Dock utan bubblorna eftersom både ljudet och bubblorna skrämmer barnen. När de var klara passade jag däremot på att testa funktionen, och den verkar fungera rätt bra.

Det var trötta barn som somnade på kvällen.

~ av Aktievinst på 25 juni, 2012 @ 21:01.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: