Leonie hjälper till att samla kottar och skruva ihop byråer

I dag har vi haft en riktig ”fixardag” hemma. Det började med att jag hämtade Leonie på dagis och sedan bestämde mig för att fixa iordning i trädgården. Framförallt gäller det att kratta upp den stora mängden kottar som rasar ned från tallarna. Med detta får jag finfin hjälp av Nåni. Hon både krattar och lyfter i hinken. Tacksamt! Man får hoppas att det håller i sig även upp i tonåren.

Medan vi rensade och gjorde fint roade sig Viggo med att gå omkring och utforska tomten. Visst händer det att ett och annat åker in i munnen fortfarande, men har man bara lite uppsikt på honom så märker man att det inte är något han försöker svälja. Han vill mest bara smaka på det tror jag. Även om det känns fel att se när han sätter tänderna i en kotte så kan jag inte låta bli att tro att det ändå är en rätt naturlig sak, och därför låter jag honom oftast hållas. Det hade varit annorlunda om det varit en sten lagom stor att faktiskt sväljas.

Viggo har också gungat massor i mormors nya gunga. Jag tror han satt minst 30 minuter i gungan och bara skrattade och njöt. Leonie hjälper självklart till att gunga sin lillebror och det är inte sällan som man får be henne lägga band på den fart hon ger honom.

På kvällen, när Mia kommit hem, passade jag på att skruva ihop det sista av garderoberna. Även med detta hjälpte Leonie till väldigt gärna. Det blev faktiskt riktigt bra till slut och Nåni kan nu titulera sig som ”hantlangare”.

~ av Aktievinst på 3 juli, 2012 @ 17:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: