Fantastisk dag på Ingarö

I dag har vi haft en av semesterns absolut bästa dagar. Det började med jordgubbsfrukost med barnen. Viggo var riktigt Ivrig medan Leonie snarare hittade ”hårda” saker i jordgubbarna att klaga på. Men trots klagandet var det inget fel på humöret i stort. Nej, snarare var det så att alla, inklusive vi vuxna, såg fram emot att få komma ut till Ingarö och kanske bada. Det första vi noterade när vi vaknade var ju att vädret var fantastiskt och varför låta en sådan dag rinna genom händerna.

På väg ut genom dörren stannade vi till nedanför trappen för att se om våra smultron blivit mogna nog att ätas. Leonie är väldigt fascinerad över dessa bär som växer i vår trädgård men har lärt sig att man kan få ont i magen om man inte väntar till det att bären är riktigt, riktigt, röda. Men varför vänta för länge… bäst att se efter om de blivit riktigt, riktigt, röda varje dag. Rent av varje gång man går förbi dem.

Så fort vi kom ut till Ingarö blev det full rulle på barnen. Linda, Tim, Kevin och Alice var redan ute då de sover där hela veckan. Hans och Ingela var också där. Med andra ord blev det lek på en gång.

Själv hade jag hoppat av längs vägen, 4.3km före landstället, och sprang sista biten. När jag kom fram hade Mia och de andra preparerat hamburgade som jag glatt kunde kasta i mig.

Någon timme senare var det dags för årets första dopp, i alla fall för mig. Huruvida barnen skulle vilja bada eller inte hade vi ingen aning om. Men svaret kom snabbt. Leonie ville absolut hoppa i. Lite tveksamt till en början, men långt snabbare än vad jag var… Jag var min vana trogen och fegade i under mycket lång och plågsam tid. När Leonie väl hade varit i vattnet stannade hon mer än gärna.

Viggo var lite tveksam till det stora vattnet. Han gick gärna omkring vattenbrynet, men kom aldrig så långt att han självmant vågade sig i. Inte ens tårna doppades, så vitt jag vet.

När det väl var dags att gå hem fick vi se en liten kopparorm på vägen. Leonie var väldigt fascinerad och inte det minsta rädd. Tvärtom stod hon bara centimeter ifrån den och tittade jättenyfiket. Kanske hjälpte det att moster Linda så ivrigt närmade sig ormen med kameran…

Väl tillbaka åkte Hans med grabbarna och spelade fotboll, Linda hämtade Imoh och Mia, Ingela och Viggo gick en promenad med Sammy. Kvar blev alltså bara Leonie och jag. Jag somnade i soffan och Leonie levde förmodligen loppan.

Till kvällen blev det grillning och mysigt middagshäng. Viggo var som tokig i glassen och jordgubbarna…

När det väl var dags att åka hem var det en trött Leonie som tjatade om att få se hästarna, precis innan stora vägen, och jag lovade att säga till när vi närmade oss dem. På vägen ner för grusvägen sa jag till Mia att Leonie verkade pigg, men den lille mannen skulle komma att somna på några sekunder. Det kunde man ju se på ögonen. Det blev precis tvärtom. Leonie somnade med en liten blomma i handen sekunden efter vi sett hästarna medan Viggo var vaken hela resan hem och dessutom fick leva loppan i vardagsrummet medan Mia såg på ”Eeeeeeernst”.

På det stora hela har det varit en riktigt bra dag. Glada barn och många händelser. Så här borde varje sommardag vara!

~ av Aktievinst på 12 juli, 2012 @ 22:55.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: