Viggo – husets atlet, men förkyld

Som nämnts tidigare har Viggo börjat springa, och han är snabb. Supersnabb. Visserligen går det lite vingligt till, men det råder ingen tvekan om att han utvecklas rätt fort nu med avseende på både stabiliteten och motoriken. Med snabbheten kommer en hel del bekymmer, inte för honom, men för Mia och mig. För det första gäller det att ha superkoll på honom, för rätt som det är har han hunnit förflytta sig rätt långt utan att vi märkt det. En annan sak är att han snabbt som sjutton springer upp för hela trappen hemma. I början höll jag ofta grinden på toppen av trappen stängd, men nu har jag bestämt att det är bättre att hålla den öppen. Sist men inte minst är det jobbigt att han är så snabb eftersom han gärna kutar i motsatt riktning mot den vi ska i. Eller när det är dags att byta blöja eller klä på sig… för då jonnar han iväg i 180 knyck i rakt motsatt håll.

I dag lekte vi alla på samma våningsplan. Jag satte mig en liten stund och spelade Hugo med Leonie och rätt som det var lät det som om det var någon som gick omkring på ovanvåningen. Mycket riktigt, den lille mannen hade krupit upp för hela trappen och roade sig kungligt på egen hand på ovanvåningen. Som jag nämnde ovan brukade grinden vara stängd, men jag har fått för mig att det är säkrare att han kan ta sig upp för trappen och sedan sysselsätta sig på ovanvåningen om han nu tar sig upp. Han är trots allt väldigt motsträvig till att gå nedför och är grinden öppen slipper han kanske chansa sig ner.

De sista dagarna har den annars så lugna och skön-sovande lille mannen sovit betydligt sämre. Undantaget var natten då vi sov borta hos Johan och Pia. Viggo har en liten förkylning och kanske är det just det som gör att han sover så illa. Men illa menar jag då att han vaknar ett par timmar efter läggning och kan vara smått hysterisk. Fullt normalt om man jämför med Leonies första år, men fullt ovanligt om man jämför med hur Viggo brukar sova. Vi får se framöver hur vi kan hjälpa honom på bästa sätt. Förhoppningsvis går det över av sig självt.

~ av Aktievinst på 10 augusti, 2012 @ 23:45.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: