Föräldrarmöte på dagis

I kväll har vi varit på föräldrarmöte på nya förskolan. Först öppnade förskolechefen mötet med ett föredrag som i princip gick ut på att tala om för oss hur de lär barn upptäcka de vetenskapliga inslagen i livet, som t.ex. gravitation genom att hälla vatten. Efter en kortare stund visade han upp en bild på ett litet barn, typ 1 år gammalt, som satt och pillade på en iPad samtidigt som han förklarade att han hoppades att det inte skulle se ut sådär om några år… Nu låter det som om jag tyckte han verkade dålig, men icke. Jag tyckte han verkade jättebra. Han berättade att det vanliga i dag tyvärr är att föräldrar är så rädda att det ska hända barnen något att de snarare hindrar barnen från att upptäcka världen.

Efter ett tag delades vi in i mindre grupper, fjärilar och larver, och fick reda på en massa detaljer kring hur arbetet på förskolan bedrivs.

Det känns rätt bra att ha Mia med på dessa möten då hon har en helt annan koll och förmåga att sätta pedagogerna mot väggen.

På det stora hela är i alla fall jag nöjd med den nya förskolan. Det mesta verkar göras rätt, bra och med eftertanke. Det bör räcka rätt långt.

Det skall förstås också tilläggas att det numer går väldigt mycket bättre för Viggo på dagis. Det är inte alls samma ledsna miner när vi lämnar honom, vilket är väldigt skönt.

~ av Aktievinst på 22 oktober, 2012 @ 20:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: