Åh, våra underbara barn!!!

20121225-215151.jpgTiden går så snabbt och det är lätt att man glömmer bort alla små fantastiska saker som vi hela tiden får uppleva tillsammans med våra små barn. Jag säger ”små”, men tänker precis lika ofta på dem som om de blivit så stora. På sätt och vis är det lite lustigt att man kan se dem som både små och stora på samma gång.

Viggo har vuxit upp och blivit ett barn med en egen vilja och egna ambitioner. Han är tydlig i sin kommunikation och har inga som helst problem att göra sig förstådd. De saker som betyder mest för honom har han lärt sig och även om han inte alltid kan orden är det väldigt lätt att förstå om han är hungrig, vill ha vatten eller bara nå en viss leksak. Förstår man inte exakt vad han vill ha att äta så fortsätter han att visa sitt missnöje tills vi har plockat fram det som lockade mest.

Leonie är fortfarande envis och bestämd, men på ett ganska charmigt sätt. Från och till får hon för sig att dra saker in i absurdum, men på det stora hela måste man nog erkänna att hon bara är väldigt tydlig med vad hon vill, inte vill och vad hon kan tänka sig att acceptera. Hon har verkligen vuxit det senaste året, och utvecklingen har gått fort. Resonemang och logik har fått helt nya innebörder för henna och de har också blivit resurser för henna att utnyttja såväl genomtänkt som spontant. Att få följa en sådan utveckling är inte bara en ära, utan också en heder och ett ansvar att förvalta och förädla.

Det är nu vi märker att vi håller på att forma våra barn och hur viktigt det blir att hela tiden tänka på vad vi vill ge dem för budskap i sin fortsatta utveckling. De är som små svampar och det blir bara viktigare och viktigare att fortsätta mata dem med allt man vill att de ska få ta del av och göra till ”sitt” arv.

Det är förstås ingen hemlighet att jag älskar mina barn. Men få kan nog förstå hur mycket jag faktiskt älskar dem. De betyder allt för mig och det varken finns, eller kommer finnas, något som någonsin får bli viktigare. Barnen, och deras minnen av oss, är egentligen det enda som kommer att betyda något alls.

På sätt och vis är det lustigt hur oviktigt allting annat egentligen är.

~ av Aktievinst på 4 november, 2012 @ 23:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: