Julafton 2012

Det har återigen varit en fantastiskt julafton för oss alla. Allra mest för barnen kanske. Det började med att barnen var eld och lågor. Vi har ju självklart haussat dagen en aning i förväg. Därför var det förväntansfulla barn som steg upp i morse. Det var med nöd och näppe vi fick på Leonie kläderna innan hon fick gå ner för att granska granen, eller snarare det som låg under granen. Det var ett evigt tjat om huruvida det skulle finnas presenter där eller inte. Men, det absolut roligaste, var att när Leonie vaknade på morgonen och kikade ut genom fönstret kunde man tydligt se fotspår från en enda person precis utanför huset. Det var självklart så att det var någon annan som gått en tidigt morgonpromenad, men tro mig, det var inte svårt att övertyga Leonie om att det måste ha varit tomten som varit här och hälsat på i natt.

Väl nere i vardagsrummet var det inte mycket som kunde hejda barnen från att riva upp paketen. Det är obeskrivligt att se glädjen i barnens ögon när de öppnar paketen. Visserligen går det lite långsammare för Viggo att öppna, men glädjen är minst lika stor som för någon annan.

Viggo fick bland mycket annat en radiostyrd brandbil, med sladd. Dock var kontrollen lite för stor varför han inte nådde att köra bilen som det är tänkt. Istället är det full gas bakåt som gäller. Viggo har hittat ett grepp som gör att han når ena spaken och nu är det precis som om det är omöjligt att förändra det greppet och trycka åt andra hållet. Icke desto mindre är det gulligt att se.

Något senare gick vi över till pappa där vi fortsatte att fira och äta god jullunch. Självklart blev barnen jullunchens centrala punkt och alla ville leka och prata med dem. Själva var de nog allra mest intresserade av att se vilka av alla paket som var till just dem.

För en gångs skull försökte vi sedan bege oss till mormor och morfar i tid till Kalle Anka. Anmärkningsvärt nog lyckades vi ändå komma någon enstaka minut för sent.

I vanlig ordning blev det strax dags för pappa att köpa tidningen…

Till skillnad mot föregående år verkade tomten i år något törstigare än vanligt.

~ av Aktievinst på 24 december, 2012 @ 22:32.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: