Nyårsafton 2012

Det har varit en minst sagt grym nyårafton.

Det hela började med att värmepannan lade av. Jag fick smått panik och försökte med alla trix jag kunde. Ett tag kändes det som om värmen var på gång, men så stängde pumpen av sig själv igen. Vilken timing… Jag for till Bauhaus för att köpa bättre verktyg, men förgäves, skulle det visa sig senare på kvällen.

Vid 16-tiden om Christian, Saga och barnen över. Saga balanserade en bricka med 4 efterrätter på som hon hållit i balanserat schack i bilen hela vägen hem till oss. Barnen var precis lika uppklädda som vi vuxna. Eftersom de inte sågs på julafton passade de på att byta julklappar med varandra. Strax därefter bjöd Leonie och Ivar på kramkalas. Såhär i efterhand kommer jag inte riktigt ihåg om det var ett spontant initiativ. Sannolikheten är dock låg. Mest troligt är att jag bad dem se lite gulliga ihop. Sagt och gjort, kameran fick sitt lystmäte och vi kunde gå vidare med festligheterna.

När vi väl skulle börja laga mat började jag inse att det här skulle bli en kall kväll, och kallare blev det allt eftersom kvällen gick. Trots att vi hade fantastiskt god mat rakt igenom hela middagen bar det sig inte bättre än att jag fick lov att låna in några el-element av pappa och Azeb för att överleva. För ovanlighetens skull, och kanske för att den gode Murphy skulle få sig ett riktigt gott skratt, skulle Englunds sova över hos oss… i den kalla källaren. Nåväl, med element till hands kändes det hela överlevandsbart igen.

Lagom till tolv-slaget hade Viggo kraschat, men de andra barnen var vakna. Vi som var vakna begav oss ut mot gatan och korkade upp en flaska äkta bubbel medan vi njöt av såväl nyårscigarr som öronbedövande ljusspel på himlavalvet. Och som det small… jag trodde både barn och hundar skulle bli rädda, men så blev det inte. De som var vakna tyckte det var otroligt fascinerande och de som sov fortsatte med det. Otroligt nog!

På det stora hela blev det en fantastisk kväll med underbar mat och grymt sällskap! Det här måste göras om!

~ av Aktievinst på 31 december, 2012 @ 22:33.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: