Viggo fyller 2 år

Den lille parveln firades precis så  som en liten prins bör firas. Det började med frukost på sängen. Frukosten hade Leonie och Mia fixat medan jag meckade ihop kamerautrustningen. Tyvärr bara för att upptäcka att den batterierna behövde laddas. Så kan det gå när man inte har varit i farten på ett tag. Å andra sidan gjorde detta att Viggo istället får en fin film över hela händelseförloppet.

 

Vi inledde med att sjunga. Om än med trötta morgonrösten gjorde vi alla vårt bästa för att sjunga så ljuvt och gott vi bara kunde, allt för att väcka den lilla prinsen till harmoniska och glada toner. Detta lyckades vi dessvärre inte med varför den lille parveln vaknade på ett ganska bistert humör. Han låg nog och undrade vad i hela friden vi höll på med. Det tog ett litet tag för honom att lugna ner sig, men när han väl gjort det, och insett att presenterna var till honom, blev det genast annat ljud i skällan.

Lille parveln var vild och yvig och flaxade mellan presenter och bullarna som låg uppdukade på frukostbrickan. Inte lätt att veta vad som är bäst alla gånger. En av de första presenterna Viggo fick var en cykelhjälm. Dock förstod han väl inte riktigt vad han skulle ha en hjälm till och gav den därför heller inte speciellt mycket uppmärksamet. Vi andra visste ju vad som väntade nere i vardagsrummet.

När väl stämningen lugnat ner sig en aning klädde vi alla upp oss och gick ner för att äta frukost. Jag rusade före för att kunna ta lite kort på Viggo när han upptäckte sin nya spark/gå-cykel. Han såg den rätt snabbt och förstod nog att den var till honom. Men då han försökte ge sig iväg på den hade han lite svårt med balansen och gav snabbt upp. Dessvärre blev därför cykeln ståendes i ett hörn nästan hela dagen. Dvs förutom de stunder då Leonie passade på att cykla runt på den. Cykeln vi köpt går att vända ramen på. Så att den blir extra låg medan han är liten och sedan kan göras större i takt med att han växer. Jag förstod nästan att det skulle bli lite för svårt för honom, å andra sidan skall den köpas förr eller senare ändå och därför är det väl lika bra att han får lära sig tidigt hur man gör.

På eftermiddagen kom närmaste släkten över, inklusive Englunds. Som gudföräldrar har de ju nästan en stående inbjudan av förklarliga skäl, förutom alla uppenbara alltså.

Kvällen innan hade Mia och Leonie lagt ner hela sina själar i att baka fantastiskt häftiga bakelser till Viggo. Det blev tårtor, två olika modeller, monster-cup-cakes (monster-muffins) och en massa annat gott.

Kvar till middagen blev dock bara faster Karin och kusinerna. Självklart firade vi Viggo genom att köpa McDonalds… BAD PARENTS !!

~ av Aktievinst på 13 april, 2013 @ 19:37.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: