Fjärilens månadsbrev April/Maj 2013

Hej alla Fjärilsföräldrar!

Nu har vi väntat på våren så länge, men nu verkar den vara här för temperaturen är inte på minus längre. Och det ser vi som ett plus!!!!

 

Vad barnen gör just nu

Barnen skriver mycket bokstäver och nu hjälper dem varandra att börja skriva även ord. Vi hjälper till och det är bra att även dem stora barnen hjälper dem som ännu inte kan.

Barnen målar mycket nu på staffli, vilket dem kan göra när dem vill.

Barnen pysslar också mycket och viker papper till olika konstellationer, t.ex. flygplan, ansiktsmasker m.m. Vi prövar tillsammans flygförmågan på barnens pappers-arbete, både ute och inne.

Barnen har blivit intervjuade av vår forskare: Elisabeth Engwall. Hon fick reda på att barnen tyckte det var roligt att vara på Fjärilen. Barnen saknade bara instrument som dem vill spela på, när Elisabeth frågade om dem tycker om instrument. Vi har instrumenti förrådet och ska även tillverka några om barnen vill det.

 

Dans är också en favorit bland gruppaktiviteterna. Favoritmusiken är just nu Spökligan och melodifestivalens låtar.

Barnen gillar verkligen att sjunga på samlingen. Leonie berättade att hennes pappa har lärt henne en sång som vi gärna vill lära oss. Och Felicia har visat en sångbok av Gullan Bornemark som innehöll en glad sång som heter Ägg. Och den har barnen lärt sig. Kul!

Vi övar på sångerna till avslutningen också, den 13 juni. Då ni har er årliga picnic,  barnen på Fjärilen kommer då att sjunga för er, och midsommar kommer vi att fira veckan  efter med dans för barnen. Då är själva midsommarafton på fredagen, så det faller sig naturligt.

Vi personal ska på Apt-möte den eftermiddagen(13 juni) på Kärsön, så vi kommer inte kunna var med på er picnic hela e.m. tyvärr.

Vi ska också berätta att vi köpte in nya mjuka bygg-klossar på höstterminen, och dem är väldigt populära. Vi har dokumenterat med fotografier på barnens alla byggverk. Titta gärna på Fjärilens väggar och i deras egna pärmar.

 

Kommande aktiviter

Nu när värmen har kommit är vi ute mkt. mera.

Vi kommer nu gå med barnen till olika parker och andra utflykter på f.m. som t.ex. klätterträdet allt efter barnens önskemål och inflytande. Vi kommer att träffa Vadmalens förskola och grilla den 16/5 om vädret tillåter.

Dem blivande skolbarnen har vi planerat en utflykt som avslutning, vi återkommer med datum när det närmar sig.

 

Viktiga datum

Utvecklingsdag för personalen den 27 maj, förskolan stängd hela dagen.
Apt-möte den 13 juni vi stänger kl.15.45
Utflykt med blivande skolbarn preliminärt den 30 maj.
Inskolning av blivande skolbarn, då ni föräldrar följer era barn till skolan se tidigare meddelande! 22 maj och den 29 maj se vår anslagstavla!

V.18 vikarierar Gullay på Fjärilen
v.18 vikarierar även Arzu på Fjärilen
Fernando vikarierar på Fjärilen till september, tills Anna Lindberg kommer tillbaka.

Jag, Anna Griffiths har semester v.18, då vi även har valborgsmässoafton och röd dag på onsdag då det är 1 maj-firande. Ha det så skönt i vår värmen och ha en trevlig Valborgmässofirande!

 

Soliga, glada vårhälsningar från oss på Fjärilen

Fernando, Anna L.(som hälsar på oss då o då) och Anna Griffiths

~ av Aktievinst på 24 april, 2013 @ 18:58.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: