Semestern började i Sjörup

I år började semestern redan måndagen den 8:e juli för Mia och barnen. Jag jobbade en vecka till men passade på att göra detta från Sjörup då jag ändå behövde träffa en viktig kund i Malmö. Eftersom jag jobbade första veckan av ledigheten blev det lite mer sporadiska utflykter för Mia och barnen när jag inte behövde bilen.

Då jag var borta passade Mia på att leka med barnen ute i trädgården och gå promenader. Var jag hemma hände det att vi åkte in till Ystad och åt lunch. På kvällarna passade jag på att få undan en hel del trädgårdsarbete som låg och väntade. Bland annat röjde vi undan några gamla trädgrenar, ett träd som växte mitt i häcken, en murgröna som höll på att invardera huset, hela framsidan av fasaden, en rosenbuske i tuja-häcken och avslutningsvis hela kortsidan av huset där brännässlor och snår börjat få rejält fäste. Björnbärsbusken växer i ohejderlig takt och skapar, i ärlighetens namn, mer bekymmer än glädje. Nu har jag i alla fall köpt riktiga verktyg och kanske kan jag år för år minska ner den så gott det går.

När väl även min semestervecka börjat passade vi på att träffa så mycket folk vi hann med. Detta innebar t.ex. att vi träffade såväl familjen Meldo som Katarina Nilsson och hennes Alicia. Dessutom hann vi med att träffa en gammal barndomsvän till Karin och mig, Kristoffer Sandström. Kristoffer såg sig lik ut. Därefter fick vi jättetrevligt besök av familjen Berglin som stannade ett par dagar hos oss.

Tillsammans med familjen Meldo invarderade vi Emporia. Dock lyckades vi inte tömma stället trots ihärdiga reor i vart och vartannat skyltfönster.

Nästan varje dag har vi varit på Mossbystrand och ätit glass. Det extremt kalla vattnet gjorde att ingen av oss var särskilt sugna på att bada. Barnen har däremot älskat att leka i vattenbrynet där de spenderat tid med att hoppa över svallvågor eller kasta sten rakt ut i vattnet. Ingen av barnen verkade ha några problem med det 14-gradiga vattnet, men var samtidigt inte sugna på att doppa sig helt och hållet. Inte ens de två gånger som jag själv gick ut för att genomlida smärtan. Trots att jag en gång sprang till stranden så fort jag kunde var det stört omöjligt att bara fortsätta rakt ut i vattnet. Min vana trogen fick jag stå där och fega mig i, sakteligen.

Tack vare våra fina grannar, familjen Fredriksson, fick vi upp ögonen för jordgubbsplockning. Det visade sig att det gick att plocka jordgubbar i Skivarp, som ju bara ligger 5 min bilresa från stugan. Även om Viggo inte fick ihop några större högar med jordgubbar såg han ut att trivas där han stod och åt de jordgubbar Mia och jag lagt i hans skål. Varför plocka när man kan äta?

Grannarna Fredriksson har visat sig vara riktigt trevliga människor. De har tvillingarna Amanda och Karl, födda 12:e nov 2008 samt Ludwig som borde vara född ca 2006. Det var naturligtvis jättekul för Leonie att få några nya vänner. Första dagen vi var över för att säga hej var både Leonie och Amanda lite reserverade. Just som vi skulle gå sa Amanda, ”En sån där tröja har jag ockås”, och pekade på Leonies tröja som bar Rapunsels porträtt. Så var isen bruten.

~ av Aktievinst på 18 juli, 2013 @ 19:41.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: