Leonies fantastiska handling och ord

Har ni sett Triss-reklamen: Plötsligt händer det… I dag fick vi en snarlik upplevelse.

Häromdagen då vi var över till Azeb och lekte lite fick Leonie se att det fanns Oboy i skafferiet. Hon har smakat Oboy hos farfar och Azeb tidigare och visste därför mycket väl vad det är för något. Hon ville förstås ha igen, men vi hade lite bråttom och jag lovade att vi kanske kunde komma tillbaka i dag efter middagen. Detta var förstås något som den lilla prinsessan inte hade glömt bort. Vid middagsbordet dök frågan upp och jag sa att det gick bra, men att vi behövde duka av och städa upp efter oss innan vi kunde gå dit.

Det är då som det ”plötsligt hände”. Medan Mia och jag pysslade med något i köket satte Leonie i gång och dukade av hela bordet själv. När jag sa till henne att jag tyckte hon var väldigt duktig och snäll som gjorde detta på eget initiativ sa hon att, ”det går ju fortare om man hjälps åt”. Snacka om att de små barnen minsann kan och vet!

För den fina insatsen belönades vår lilla prinsessa först med en krona. Då frågade hon snällt om det kanske inte kunde vara värt två kronor. Visst, eftersom hon gjort det på helt eget initiativ kunde det kanske vara värt två kronor, men inte mer. Jag vet ju annars att hon är en riktig förhandlare. Vad betyder ”initiativ” frågade vår lilla prinsessa. Det är när man gör något ”bra” utan att mamma och pappa faktiskt ber om det. Viktigt här att inte upplysa om att initiativ faktiskt kan vara ganska dåliga i bland också.

Nåväl, stolt far och mor mjuknade totalt i kväll. Det händer då och då…

~ av Aktievinst på 20 augusti, 2013 @ 20:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: