Viggo pratar otroligt bra

De sista tre dagarna har jag varit borta och direkt kan jag bekräfta att jag faktiskt tycker att Viggo har tagit ett stort steg frammåt i sin språkliga utveckling på sistone. Han pratar allt mindre om sig själv i tredje person och uttrycker allt mer saker och ting med korrekt meningsbyggnad. De få-ordiga meningarna har vuxit och jag tror nog att man kan säga att de längre meningarna kan innehålla väldigt många ord. Språket har blivit väldigt mycket mer målande i alla fall. På dagis säger de precis samma sak: Viggo, han pratar såååå bra, säger Josefin. Eftersom Leonie också var ganska tidig med att prata bra känns det kul att det inte blivit annorlunda med Viggo. Han är fortfarande vår lilla solstråle även om temperamentet stigit något det sista halvåret. Får han bara sova och vara frisk är han dock extremt sällan arg eller ledsen.

Viggo gillar inte heller att bli kladdig. Är han ute och leker utan vantar eller handskar händer det hela tiden att man kan notera hur han passar sig för att skita ner händerna. Skulle han ramla vill han att man torkar av honom direkt.

En ytterligare sak som förändrats på sistone är att Viggo säger till så fort han har gjort nummer 2 i blöjan. Och frågar man om han gjort det svarar han helt korrekt också. Man ser att han inte längre vill sitta ner när han gjort det och det händer ganska ofta att han säger till mig helt på egen hand att det är dags att byta blöja.

Den lille grabben är dock, trots alla superlativ ovan, fortfarande en extremt busig liten grabb. Han gör allt elände han kan, med ett flin på fejset. Får han inte gå in med skorna på är det precis det han gör med ett stort garv. Säger vi åt honom att ta på sig jackan springer han åt andra hållet. Han älskar att slå och banka på saker och ting. I bland blir man vansinnig då det blivit fler än ett märke i väggar och golv. För att inte tala om vårt soffbord som börjar se ut som en övningsplanka för samuraj-aspiranter.

Ändå är han bara såååå himla gullig!!!!

~ av Aktievinst på 8 november, 2013 @ 19:14.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: